Hogyan lehet arról meggyőződni, hogy melyik az igaz Isten, mert ha a vallásokat nézzük, akkor több Isten létezik, nem lehet, hogy csak kitalált ez az egész és csak vakhit az egész vagy csak ha létezik akkor egy darab Isten létezik?
Azigen, erre nem is gondoltam a próféciákra...
Én nagyon bízom, hogy egy igaz Isten létezik, aki mindenkihez jó, csak ez a sok vallás ahogy bejön a képbe, akkor belezavar az emberbe.
Jézus fellépésének és halálának idejéről
"Én nagyon bízom, hogy egy igaz Isten létezik, aki mindenkihez jó"
János első levele
4,16 Az Isten szeretet, és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.
Isten az Izraeliták idejében is bebizonyította a többi "istenekkel" szemben, hogy Ő a létező, és más nincsen.
Más népek "istenei", labdába sem rúghattak vele szemben.
Ez talán elég meggyőző szerintem.
PL:
Hol voltak Egyiptom 8000 Istenei, amikor a tíz csapás bekövetkezett? Miért nem akadályozták meg, vagy védték ki?
Vagy az Asszírok, Kánaániták Istenei. Nem tudták megakadályozni a Biblia Istenének tetteit, büntetését.
Egyetlen beszámolót sem olvasunk máshol arról, hogy halottakat támasztott volna fel, vagy betegeket gyógyított volna meg ilyen módon.
Az emberiségért, egyetlen más "isten" sem tett annyit, mint a Biblia Istene. A megváltásról is egyedül Ő gondoskodott.
#15 ezek önmagukban nem bizonyítékok, csak mert leírták őket. Önmagukban az ószövetségi iratok nem bizonyító erejűek.
JÉZUS ELJÖVETELE az, ami hitelesítette az Ószövetséget!
Bár az se semmi, hogy az egyiptomi szabadulás emlékére rendelte el Isten a Tórában nekik, hogy ünnep formájában emlékezzenek rá, és mind a mai napig tartják a pészahot!
Mózes 2. könyve, 12. fejezet
"Én hiszek benne, mint emberben"
??
Jézus egyértelműen a Magasságossal tette magát egyenlővé. Ezért is akarták megkövezni.
Hogy van egy halovány "hiszek benne " gondolatod, az még nem hit.
Ha hiszel benne, olvasd el miket tanított, milyen volt az élete. Nem lehet azt mondani hiszel benne, ha nem is vagy kíváncsi miket tanított! Egy Újszövetséget szerintem mindenkinek érdemes elolvasnia életében. Mert úgy tud saját döntést hozni. Különben csak arra hagyatkozik, amit ez vagy az mond róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!