Katolikusként hogy tudnék asztrológia iránt érdeklődni?
Azzal takaróztam magamnak, hogy a Napkeleti Bölcsek is az asztrológia révén járultak a Jászolhoz...
De én azért a horoszkópokat nyilván párválasztás miatt nézegetem, és mivel valóban igaznak tűnnek a megállapítások, így pl társkeresőn kiszórok bizonyos csillagjegyű embereket,másokat meg előnybe részesítek. Ami bűn, hiszen csak Istenben kellene bíznom. De mit tegyek, ha hiszek már a horoszkópokban és automatikusan ítélkezek? :(
No most, a napkeleti bölcsek csillagászok voltak. Az ókori keleten ez egy komoly tudomány volt, magas szinten művelték. Az más kérdés, hogy mivel politeista vallások voltak a jellemzők, ezért az égi megfigyelésekhez jóslásokat is kötöttek. A napkeleti bölcsek története pont arról szól, hogy felismerték Krisztusban a Megváltót. És ez már nem babonaság.
Csillagászattal nyugodtan foglalkozhatsz, ez egy tudomány. Ezt nyugodtan átveheted a napkeleti bölcsektől. De amit ma asztrológiának hívnak, az egyrészt nem összeegyeztethető a kereszténységgel.
Köszi a válaszokat.
Közben olvastam itt egy hasonló kérdést, nagyon sok érdekes szempontot írtak oda is, részemről meg is győztek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!