Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmondanátok egy imát a...

Elmondanátok egy imát a nagypapámért?

Figyelt kérdés
Napjai vannak hátra sajnos, nagyon rossz állapotban van. Ha vannak itt keresztény testvérek, egy imát elmondanátok érte? Még nem voltam ekkora lelki válságban. Szüleim is megtörtek. Kegyetlenül nehéz ez a súly.
2021. máj. 30. 23:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2021. máj. 30. 23:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is elmondtam. Sok erőt, kitartást kívánok!
2021. máj. 30. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Hidd el, hogy meghalni nem olyan rossz, mint elviselni a másik ember hiányát, vagy annak az elképzelt fájdalmát és leírhatatlan magányát, reménytelen rettegését a végső haláltusájában...

Ott vannak a szép emlékek, amik gyötörnek és kaparják a könnyektől megrekedt torkot; a tehetetlenség, kilátástalanság, a lelkiismeretfurdalás az elkövetett és el nem követett tettekért, vagy szavakért...

Most úgy érezheted, hogy a múlt, jelen és jövő összetört, de valójában nem így van. Lényeg ami lényeg. Az együtt töltött időt senki sem veheti el. És ha valóban fontosak vagytok egymásnak, akkor nagyapád minden vágya az, hogy ti boldog legyetek és éljetek tovább.

Neki meg szűnik a szenvedése. Volt egy élete és az sem kizárt, hogy lesz tovább.

Ha szeretünk valakit, akkor ragaszkodunk hozzá és ez normális. Próbáld meg nem úgy felfogni, hogy bekövetkezett a legrosszabb: A szeretted szörnyet halt, te pedig halálos sebet kaptál. Ez nem így legyen benned.

Neki volt egy szép, csodálatos élete. Ti vagytok a reménysége és őrizzétek mindig a szép emlékeket és amiket együtt tanultatok az életről.

Beszélni persze könnyű. Imádkozom nagypapádért! És ne tartsd magadban, amit érzel! Viszont próbáljatok meg neki inkább hitet adni, mint úgy elengedni, hogy magatokra maradtok az örök sötétségében.

2021. máj. 30. 23:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, nekem augusztusban ment el a nagypapám.

"Élet és halál Ura, mennyei Atyánk! Segíts nekünk most, amikor nagy útra készül az, akit nagyon szeretünk, akitől most búcsúznunk kell. Te ismered őt igazán, ne feledkezz meg róla haláltusájában sem. Te ismered az ő erőtlenségét és a mi tehetetlenségünket. Szánj meg minket! Maradj a közelünkben irgalmasan, hogy ne érezzük magunkat elhagyottan, egyedül. Tartsd kézben a távozót az ismeretlen mélységek felett, és tarts kézben minket is, hogy kételkedésbe ne essünk, kétségbeesésbe ne zuhanjunk. Őrizd meg hitünket. Űzz ki belőlünk minden félelmet, tedd élővé reménységünket e nehéz órán is. Tarts erősen, Urunk! Légy irgalmas nekünk, bűnösöknek!"

2021. máj. 31. 09:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Imádkoztam érte
2021. máj. 31. 12:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. máj. 31. 13:51
 7/8 anonim válasza:
100%
Igen. Én három napja vesztettem el az édesapámat.
2021. máj. 31. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon szívesen.

Sok lelkierőt kívánok neked és a családodnak ebben a nehéz élethelyzetben.

A 7. hozzászólónak pedig őszinte részvétem.

2021. jún. 1. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!