Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Nekünk nem...

Keresztények! Nekünk nem kellene betartanunk a Mózes 3-11-ben foglaltakat az állatok megevéséről?

Figyelt kérdés

[link]

kivétel az adventisták,ők ,vagy még más felekezet lehet betartja, de pl katolikusoknál ezt nem kell? ha nem miért nem?

2021. ápr. 29. 16:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%

péter a vallási tanokat ne akard a valós tudományban érvényesíteni mert porul jársz! megannyi kutatás bizonyította hogy az ember nem képes rendesen kifejlődni és egészségesen élni ha csak nővényeket eszik! vannak eszenciális aminosavak és zsírok amik csak az állatokban vannak bent és elengedhetetlenek! a vegának többsége pedig étrend kiegészítőt szednek! egy kisbabának meg pont hogy á káros!

de még értend kiegészítővel sem egészségesebb hanem ugyan olyan kártékony csak más betegségekre lesznek hajlamosak pl agyvérzésre míg a húsevés magas koleszterint és szív és érrendszeri bajt okoz!

2021. máj. 1. 00:45
 22/25 A kérdező kommentje:
na ez érdekes, akk ez az ami felülírja a vérevést?
2021. máj. 1. 10:14
 23/25 anonim ***** válasza:
40%

Sziasztok,

Óriási tévhit - ami még manapság is újra és újra felüti a fejét - miszerint a növényi eredetű fehérjék gyengébbek az állati eredetűeknél, nem teljes értékűek, vagyis nem tartalmazzák az összes, emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális aminosavat.

Természetesen ez a koncepció már ott elvérzik, hogy igenis léteznek teljes értékű növényi fehérjeforrások, melyek mind a 9 esszenciális aminosavat biztosítják. Arról nem is szólva, hogy változatos, megfelelően kiegyensúlyozott növényi étrenddel a szervezet alapvetően nem szenved hiányt egyetlen aminosavban (vagy egyéb tápanyagban) sem.

A növényi ételek között is találni olyanokat, melyek teljes értékűek, vagyis mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazzák. Ilyen például a quinoa, a hajdina, vagy a szója. Ezek mellett sok olyan, fehérjében gazdag növényi táplálék is van, amiben megtalálhatóak bizonyos esszenciális aminosavak, ugyanakkor teljes értékűnek mégsem nevezhetőek – például babfélék, diófélék, teljes kiőrlésű gabonafélék, magvak, és egyes zöldségek.

Forrás: [link]

Magyar forrás: [link]

Üdv. Péter

2021. máj. 1. 11:24
 24/25 A kérdező kommentje:
egyetértek de ez most nem releváns itt
2021. máj. 1. 11:30
 25/25 anonim ***** válasza:
75%

Péterke mi lenne ha egy objektív oldalt hoznál fel nem pedig egy vegant éltető oldalt? De jobb lenne egy kutató intézetet!

Amugy a B-12-vel mi a helyzet? Az csak szigorúan az élőlények testében termelődik növényi forrása nincsen!!!! Már itt meg bukott a hulye elméleted! Bocs nem vagyok vegan ellenes de ne akarja senki sem meghazudtolni az igazságot! Ha a vegánság tényleg olyan jo lenne akkor én is ezt mondanám mert amugy nagyon sok növényi eredetű ételt eszek mert szeretem az ízüket de ha tudományról van szó és másokat akarnak becsapni az emberek azt nem nézhetem el!

Az meg megint egy jó példa hogy egy tényleges nem legyengült vegant nem tudsz mutatni aki étrend kiegészítő nélkül ne boldogulna! Mert egyszerűen az adott növényben nincs meg az elegendő mennyiségű anyag amivel meg tudnád pótolni az meg akkora mennyiség amivel teljesen tele leszel! És másra nem is jut hely...

Több igazi tudományos cikk bizonyította hogy a kiegyensúlyozott minden evés a legegesegesebb!

Meg ahogy mondtam csak a vegánság Bem egészségesebb hanem mas betegségekre leszel hajlamos! (Agyvérzés) jo lenne ha Ezt is tudnád cáfolni ja de tudom hogy nem fogod

2021. máj. 1. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!