Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudom hogy sokan ezzel vicceln...

Tudom hogy sokan ezzel viccelnének, de én komolyan kérdem. A reinkarnáció hívei szerint mi történik azokkal a lelkekkel, akiknek úgymond várakozniuk kell, vagy hogyan születik egy új lélek?

Figyelt kérdés
Biztos sokan ezt ironikusan kérdeznék, és ez egyfajta kritika lenne, de biztos vagyok hogy a komoly hívőknek erre kell legyen magyarázatuk, hiszen ez az első kérdés, ami felmerül, de sehol nem találtam rá választ. Szóval az érdekelne, hogyha nem ugyanannyi ember vagy állat hal meg pontosan, mint amennyi születik éppen, akkor a lelkek mit csinálnak? Elvileg lehet hogy várakozni kell nagyon hosszan, fel is torlódhatnak akár évszázadokra is, és lehetnek olyan időszakok, amikor meg új lelkekenk kell bekerülni a körforgásba, azok honnan jönnek, hogyan keletkeznek?

2021. ápr. 26. 00:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én is most gondolkoztam el, hogy Indiában COVID-ban most annyian halnak meg, hogy nem bírják őket elégetni sem. Gondold el nagyobb üzemben égetik a halottakat, mint régen Auschwitz-ban.
2021. ápr. 26. 18:44
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os. Akkor a reinkarnáció egyben azt is állítja, hogy máshol is van élet az univerzumban? Ez elég erős állítás, miért nem hallottam még erről soha. Másrészt egy vallástól elég erős, hogy a tudomány területére téved és megfogható és akár cáfolható állításokat tesz. Minen reinkarnációs vallás szerint így van, vagy te egy konkrétra mondod ezt? Melyik tanítja ezt pontosan?
2021. ápr. 26. 21:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Gondolatban lépj hátra a bolygónktól, és lásd a naprendszerünket, majd lépj hátra megint, és lásd a galaxisunkat, benne a naprendszerünket 200 milliárd hasonló naprendszer között, majd lépj hátra újra, és lásd a galaxisunkat 100 billiárd hasonló galaxis között.

Ez nem egy üres, elhagyott univerzum, aminek egy apró pici pontján van csak élet...az egész univerzumban az élet végtelen elterjedéssel van jelen.

A reinkarnáció egy olyan része a lélek fejlődésének, ami ezen a szinten - a mi fejlődési szintünkön- szükséges, mert a fizikai testek élettartama sokszor nem elégséges hogy egy leszületés alatt a lélek befejezhesse ezt a szintet, és így -vagy közel így történik más világokban is.

A vallások olyan önálló tanítások, amik ennek az elképesztő nagy filmnek egy icipici szeletét mutatják be, és csak segítségként szánják a léleknek, -egyfajta célirányos gyorsításként-, hogy lehetősége legyen a léleknek egy élet alatt elvégezni ezt a szintet....ezért több hiteles vallás nem is említi, vagy akár tagadja is a reinkarnációt, mert adott vallásnak az a célja, hogy itt és most érje el a lélek spirituális gyakorláson keresztül a következő szintet, és ne a "ráérünk még, úgyis van egy csomó életünk" legyen a hozzáállás.

Más vallások, vagy szellemi tanítások más utakat, más megközelítéseket ajánlanak, de ezek valójában -a látszat ellenére- nem "ütik" egymást, csupán más ösvényeken másszák meg ugyan azt a hegycsúcsot....a megértés sok esetben csak a csúcson következik be.

Azt amit mi tudománynak hívunk, az csak egy nagyon pici és korlátozott megértése a világnak, és folyamatos foltozgatásra van szükség, pl mint a kvantumfizika tudománya, vagy mint a világegyetem hiányzó 95%-ának a pótlására bedobott sötét anyag és sötét energia teória.

Nem tudok egy könyvet mondani, vagy vallást, spirituális gyakorlásokon, meditációban, saját megértésen keresztül lehet válaszokat kapni, és megérteni...és utána mindenhol megtalálod a mozaik darabkáit.

Minden mindenhol ott van, és persze az ellenkezője is :)

2021. ápr. 26. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!