Kereszténység összefér a pszichológushoz járással?
Szerintem nem zárják ki egymást, mert mindkettő az ember boldogságáért jöt létre. De egy hívőnek tudni kell, hogy melyiknek hol a helye a lelki életében.
A pszichológia a lélek működését magyarázza és bárki, felvilágosult ember, vallástól függetlenül sok hasznot húzhat belőle. Azonban annak a spirituális aspektusát nem veszi tekintetbe. Hasonlóan, nem vizsgálja Isten és az ember kapcsolatát, az öröklétet, megváltást, Krisztussal való kapcsolatot, stb.
Szerintem attól függ, hogy miért jársz pszichológushoz.
Ha pl dadogsz, akkor oké.Ha pl koronavírusos voltál, oké. Ha pl depressziós vagy, akkor valami nagyon nincs rendben a kereszténységeddel.
Azt is meg kellene kérdeznem, hogy milyen felekezetű kereszténységre gondolsz, mely összeférhet a pszichológushoz járással? Magyarországon sokféle egyház s gyülekezet van, és sok köztük már csak a nevében az.
Másrészt a pszichológia emberképe és a Biblia emberképe között van jó pár ellentmondás. Nem tudom, hogy egy kereszténynek mondott pszichológus ezt hogyan oldja fel magában.De lehet, hogy jól megfér, mert az üzlet az üzlet.
A modernista kereszténység elterjedt dicsérete, amely erkölcsi-jóléti vasárnapi egyesület klubnappal helyettesíti azt a "kórházat" melynek gyógyítani kellene az embert, az a véleményem szerint tévút.
Szerintem a pszichológushoz való járkálás magának a kereszténységnek a kiürülését jelenti, amelyről van prófécia a Szentírásban.
3
... a dadogással nem pszichológushoz szoktak járni, hanem logopédushoz.
Nem is gondoltam, hogy ma még létezik ember, aki azt mondja, ha depressziós vagy, valami nincs rendben a kereszténységeddel.
A depresszió ugyanolyan betegség, mint az, ha eltorod a lábad. Gondolom, akkor sem mondod egy kereszténynek, hogy ne gipszeltesse be, mert valami nincs rendben a hitével.
Kérdezonek: természetesen osszefér. A pszichés problémákkal pszichológushoz kell menni. De ahogy a 7-es írja, keresgetni kell, mire találsz egy jót.
"Kereszténység összefér a pszichológushoz járással?"
Szerintem igen. A Biblia újszövetségi része nagyrészt pszichológia. Az eltorzult emberi pszichének mutatja a vonalat, amihez igazodnia kell, ha mentálisan teljesen tökéletes akar lenni és maradni az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!