Miért sújtott le Isten az elsőszülöttekre?
Figyelt kérdés
Kérem segítsetek, miért sújtott le az Úr az elsőszülöttekre? Hisz ők nem is vétkezhettek, nemhogy büntetést érdemelnének. Nem kételkedem Isten szeretetében, épp ezért merült fel bennem ez a kérdés.2010. aug. 21. 14:58
1/10 anonim válasza:
Ha a Bibliát nézzük .:Akkor konkrétan azért tette,hogy a hitetlenek higgyenek neki.Mert ügyebár Mózes azaz isten zsidó népét nem akarta a Fáraó elengedni Egyiptomból.S ez volt a 7 csapás egyike.Aki viszint hitt Istenben s zsidó volt az kóser módra leölt egy bárányt,s a brjárati ajtó keretét bekente a vérrel ill. az ajtóra x et írt a vérrel.Í
2/10 anonim válasza:
Ha a Bibliát nézzük .:Akkor konkrétan azért tette,hogy a hitetlenek higgyenek neki.Mert ügyebár Mózes azaz isten zsidó népét nem akarta a Fáraó elengedni Egyiptomból.S ez volt a 7 csapás egyike.Aki viszont hitt Istenben s zsidó volt az kóser módra leölt egy bárányt,s a bejárati ajtó keretét bekente a vérrel ill. az ajtóra x et rakott.Így azok az elsőszülöttek életben maradtak.
3/10 anonim válasza:
Elsőszülöttek a jövő szimbóluma. Elsőszülöttek megölése azt jelzi, hogy elvette a jövőt reményét Egyiptomtól.
4/10 anonim válasza:
Logikátlan az egész. Nem kellett volna Egyiptomot ennyire katasztrófákkal sújtani, hanem azt kellett volna, hogy a Fáraó álmában megjelenik egy angyal, és utasítja hogy engedje el a zsidókat. Ennyinek kellett volna történnie. 1 éjszaka alatt, 1 ember bevonásával.
5/10 anonim válasza:
Én már álmodtam angyallal, mondott is valamit, hogy tegyem meg, megtettem, és tényleg megérte megtenni. De nem mondom el mert magánügy. Konstaninnak is megjelent az angyal, és jól tette, hogy szót fogadott.
Ja, és régen nálam nagyobb materialista-ateista nem volt a környezetemben, de felnyílt a szemem :)
6/10 anonim válasza:
Az elsőszülöttek megölése jelképes - előttem kifejtették. Olvasd vissza, hányfélekébb próbálta Isten elérni, hogy higgyenek neki, nem a csapásokkal kezdődött. Csak legtöbbször a szép szóra senki nem hallgat... A csapások, köztük az elsőszülöttek megölése csak legvégső eszközként kerültek sorra.
7/10 anonim válasza:
Tehát akkor a Biblia alapján a igaz a "cél szentesíti az eszközt"? Mert ebből ezt szűröm le.
8/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy eddig én is :S
2010. aug. 22. 04:57
9/10 anonim válasza:
Nem, biblia szerint isten hatalmas, bármit megtehet és cselekedetei nem mérhetőek emberi mércével erkölccsel. Ez legjobban Jób könyvében mutatkozik meg. Érdemes figyelmesen elolvasni.
10/10 A kérdező kommentje:
Megtettem számtalan alkalommal, azt is tudom, hogy az Úr nem mérhető emberi mérleggel, hogy számunkra útjai kifürkészhetetlenek, de nem fér a fejembe, hogy ártatlanok halála milyen célt szolgál. A borzalmas, hogy hiszem, hogy ennek is célja volt, sőt jó célja, mivel Isten jó. Csupán emberi értelmemmel képtelen vagyok felfogni.
2010. aug. 22. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!