Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha szeretünk szexelni?

Baj ha szeretünk szexelni?

Figyelt kérdés
Katolikusok vagyunk én is, nejem is 2 éve házasok. 25 évesek vagyunk. Minden este szexelünk, van benne orál is, ugye szabad élvezni a szext? És oral is lehet? Meg az nem bűn ha a felesegem melleit fogdosom? Bocsanat hogy ilyen kérdést teszek fel de szeretnék válaszokat, tanácsokat. Csak hívők válaszoljanak( Jehovisták kimeljenek)
2021. ápr. 9. 20:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy bűn !!!! Csak a vallásos szentfazekak szerint az. Élvezzétek a szexet ! Már miért lenne bűn ?? Ezt a felesleges bűntudatot mind a vallás ülteti el az emberekben. 2 szabad felnőtt ember, aki szexel egymással, bűnt követ el ? Nem.
2021. ápr. 9. 20:35
 2/12 anonim ***** válasza:

És ez most pont szex közben jutott az eszedbe:D

Viccen kivűl,dehogy bűn.

Csak a házasság előtti a bűn.

2021. ápr. 9. 20:39
 3/12 anonim ***** válasza:
9%
2: Nem, házasság előtt se bűn. Ez hülyeség... Akkor aki nem köt házasságot, az ne is szexeljen, kedves 2-es ? Én megértem, hogy nagyon sivár szexuális életed van, de ezt ne vetítsd ki a többi emberre !
2021. ápr. 9. 20:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Atya úr isten. Már hogy lenne baj? Az az egyetlen baj, hogy ott motoszkál bennetek a bűntudat emiatt. Ezt el kell engedni hogy felszabadultan, gátlások nélkül tudjátok élvezni a szexet. Minden mehet ami csak jólesik,ami örömet okoz mindkettőtöknek.
2021. ápr. 9. 20:42
 5/12 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom az oralt tiltja Isten
2021. ápr. 9. 20:44
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

3-as

Bocsánat,rosszul fogalmaztam. A vallás szerint bűn.

Én megértem,hogy frusztrált és szar egy éeleted van,de ezt ne vetítsd ki a többi emberre !

2021. ápr. 9. 20:44
 7/12 PetheD ***** válasza:

Nézd, kényes kérdés, és megközelítése is változó a hívők, nem hívők körében. A Katolikus Egyház katekizmusa (KEK) így fogalmaz: "A szexualitás az emberi személyt minden szempontból érinti testének és lelkének egységében. Sajátosan az érzelmi életre vonatkozik, a szeretet és az élet továbbadásának képességére, általánosabban az alkalmasságra, hogy közösségi kapcsolatot teremtsen másokkal.

Minden embernek, akár férfi, akár nő, el kell ismernie és el kell fogadnia a maga szexuális identitását. A testi, erkölcsi és lelki különbségek és komplementaritás a házasság javára és a családi élet kibontakozására irányulnak. A házaspár és a társadalom harmóniája részben attól függ, hogyan élik meg a nemek komplementaritását, kölcsönös egymásrautaltságát és egymás segítését." (2332-2333.) A Római Katolikus Egyház tanítása szerint a házasság célja a gyermek, gyermekek nemzése. Isten az emberbe oltotta az állatokénál magasabb rendű érzelmi, szexuális ösztönt, illetve életet. Ha ez szeretetből fakad, és a házasság céljait szolgálja, nem képezheti bűn kategóriáját, hiszen a kölcsönös önátadás valósul meg benne.

Más kérdés, ha csak az élvezet kedvéért teszitek, és kizárjátok a gyermekeket. Azonban a tudatos családtervezésre is fel szokták hívni a figyelmet, amelyet például természetes módszerekkel teljesen elfogadott módon lehet gyakorolni.

2021. ápr. 9. 20:45
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Isten szerint a szex csak akkor nem bűn ha gyerek az eredménye.
2021. ápr. 9. 21:00
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

8: De hogy lehet ilyen baromságot írni ????? Akkor ilyen alapon mindenki a pokolba kerülne. Nem minden szexből születik gyerek. Sokan nem is akarnak.

Valláskárosultak....

2021. ápr. 9. 21:02
 10/12 anonim ***** válasza:
71%
Attól tartok, hogy az a bűn, ha egyesek mindenbe belekeverik Istent.
2021. ápr. 9. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!