Mit csinált Jézus azalatt a 3 nap alatt, amíg nem támadt fel?
És mi lett a vége? (csak mert én sosem éreztem ellenszenvet iránta.)
A pokolban meg örökkévalóság van nem? Ha ez így lenne, sosem lenne vége a harc.
Meg miért pont 3 nap kellett? Mit jelent ez a 3 nap?
És akkor a latorral mi történt, vitte magával őt is vagy előbb letette?
Miért harcolt Jézus? Ha azért, hogy elpusztítsa gonoszt, akkor miért kellett pokolt teremteni?
Ha azért, hogy megmentse a pokolból a lelkeket, akkor most a bűnösök csak meghalnak? Ha igen, akkor miért nem elsőre így történt? Miért nem lehetett végleg megszabadulni a bűntől akkor és mindenkorra?
A Jézus előtti lelkek börtönbe kerültek, az utána élőknek nincs több esélyük? Vagy a pokolba nem megmenteni ment, hanem tisztogatni?
Ha el lett rendelve eleve, hogy valaki a pokolba kerül, de közben a pokol megszűnt, akkor azzal a lélekkel mi lesz?
Vagy őt már alapból nem a pokolba rendelte el Isten?
Miért harcolt Jézus a pokolban?
A feltámadás új kezdetet jelent. Korábban is, ha egy bibliai személy(pl.Ábrahám, Jákob, Mózes) újrakezdés előtt állt, 3 napos időszak előzte meg azokat. Azok mindig felkészülés-jellegű periódusok voltak, ebből fakadóan ezek a személyek nem tétlenkedtek.
Hogy Jézussal mi történt az alatt? Olyat kérdezel, amire a Szentírás sem ad konkrét választ. Én abban biztos vagyok, hogy a feltámadásra való felkészüléssel lehet kapcsolatos.
A Biblia nagyon szűken annyit ír róla, hogy alászállt a poklokra és hírt vitt a börtönben sínylődő lelkeknek:
"Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik."
Hogy ez pontosan mit jelent, arról már több magyarázatot is olvastam; lehet diadalmát hirdette ki, lehet az üdvösségre várakozó lelkeknek vitte megváltásuk örömhírét.
Több szellemi irányzatban jelenleg is megtörténik ez a három napos "halál".
Ez akkor van, amikor a gyakorló nagyon magas szintet ér el a gyakorlásában, és a léleknek szükséges hogy kilépjen a testből, és tanítást kapjon egy másik világban, Jézus esetében egy mennyei világban.
Az idő eltérően telik a magasabb világokban, miközben ott eltelik negyed óra, itt eltelt három nap.
Több keleti szerzetessel is előfordult már, hogy évekre meditációban hagyták a testüket barlangokban, és amikor visszatértek, egész megváltozott világot találtak, volt hogy a kolostor is megszűnt addigra.
A Pálosoknál, az egyiptomi beavatásnál, egyes keleti Csikung irányzatoknál is szükséges ez a három napos "halál", hogy megkapják a beavatást, a magasabb tanítást.
Ezek általában nagyon magas szintű tanítások, ezért nem lehet ezzel a hétköznapokban találkozni.
Jaj édes Istenem...
Jézus vízen jár
Tömeg:nézd még úszni sem tud!
Fel támad
Tömeg:mi az ,hogy 3napig tartott??Biztos henyélt.
Az ilyenen kötözködőknek üzenem próbáljatok meg ti 3nap alatt feltámadni:)
Lehet amúgy ,hogy nem is halt meg csak eljátszotta és most röhög a markában :)Vagy egyből feltámadt azt úgy volt ,hogy ha már megöltetek legalább legyen pár nap bűntudatotok.
Esetleg sokáig tartott SZT Péternél az adminisztráció.
Ki tudja mekkora sor van a mennyek kapujában.:)
A válaszom kizárólag szórakozás,vicc céljából készült!Remélem nem sértettem meg vele senkit,ha igen attól elnézést kérek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!