Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összeházasodnál egy zsidóval?

Összeházasodnál egy zsidóval?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 1. 21:52
1 2
 1/11 anonim válasza:
81%
persze, miért ne tenném?
2021. ápr. 1. 22:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Vallásos zsidó?
2021. ápr. 1. 22:22
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Az en párom muszlim, és rengeteget veszekedtunk a vallás miatt, mivel én ateista vagyok. Előbb utóbb probléma lesz, ha nem ua.hisztek
2021. ápr. 1. 22:48
 4/11 anonim válasza:
44%
Nem
2021. ápr. 1. 22:49
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Ha szeretjük egymást és a fontos dolgokban hasonlóan gondolkodunk, akkor igen, persze. Mondjuk én keresztény vagyok, tehát nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy többek közt Jézus is zsidó volt.
2021. ápr. 1. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

miért ne?

ha elvesz engem, akkor gondolom, hogy nem ortodox zsido

ismerek ilyen hazassagokat: a kereszteny no megtanult zsido modra fozni, kulon tartja az edenyeket, mert bizonyos eteleket nem szabad keverni, es szombaton o kapcsolgatja a villanyt le-fel, ha a ferjenek azt sem szabad

no3

Nem feltetlenul. Kereszteny vagyok es hivo, a ferjem ateista. Soha nem volt ebbol gond. Vannak dolgok, amiket tisztazni kell (milyen eskuvo, gyerekek hogyan lesznek nevelve stb.). Tisztelettel kell kezelni a masik vilagnezetet, kulturaltan - nem gunyolodni, teriteni. Nagyon erzekeny terulet.

De igaz, hogy fontos kerdes. Valoban lehet belole konfliktus, foleg ha mindketten erosen ragaszkodnak az elkepzelesukhoz es nem engednek belole. Ha emiatt alapvetoen maskepp akarjak elni az eletuket, akkor nem illenek ossze. Ismerek olyan kereszteny-ateista hazassagot, ahol a ferfi hisztizik, hogy a no vasarnap templomba megy es eldugdossa a gyerekbibliat a gyerekek elol. Vagy ahol rendszeresen megy a "te mesekonyved", "ez se lenne problema az eletedben, ha hinnel Istenben", "mindennap imadkozok, hogy terj meg", "mit imadkozol ENNYI ideig minden nap lefekves elott".

De olyat is, ahol a no lelkesz, a ferj meg ateista. Beul a templomba, hogy meghallgassa a felesege igehirdeteset, amin annyit dolgozott, es drukkol, hogy sikeruljon. Es semmi problema nincs.

2021. ápr. 1. 23:40
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

"De olyat is, ahol a no lelkesz, a ferj meg ateista. Beul a templomba, hogy meghallgassa a felesege igehirdeteset, amin annyit dolgozott, es drukkol, hogy sikeruljon. Es semmi problema nincs."

Ez azért már durva. A saját értékrendem szembe köpése, szerintem.

2021. ápr. 2. 00:56
 8/11 Mansour ***** válasza:
52%
A hit/ateizmus nem értékrend, hanem világnézet. Egy hívőnek és egy ateistának amúgy simán lehet azonos értékrendje.
2021. ápr. 2. 10:58
 9/11 Mansour ***** válasza:
Csak azt szeretném tudni, hogy a hívők vagy az ateisták szűklátókörűbbek (akik lepontozták az előző válaszomat).
2021. ápr. 2. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Gyönyörűek azok a zsidó lányok, hmmm...
2021. ápr. 2. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!