Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui es hit gyüli egy...

Jehova tanui es hit gyüli egy szekta?

Figyelt kérdés
Nagyi szerint inkabb járjak templomba mint ilyen szektakba. Mert elveszik a jozan eszed
2021. márc. 28. 20:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%
Úgy látszik apu visszaadta neki egy kicsit a netet, mert vagy öt kérdést írt ki gyorsan egymás után.
2021. márc. 28. 23:55
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

"Emberek. Ez a Stefán borzalmas fanatikus !! Kritikus mindig ide irkalgat"

Te beszélsz, aki naponta írogatod ki ugyanazokat a kérdéseket? hülyének nézel mindenkit?

2021. márc. 29. 00:19
 13/23 anonim ***** válasza:
52%

9-es

"ha van egy kétségkivül népszerű képzeletbeli barátod"

1 kis tipp: amint jon egy ateista, aki nem csak ateista es eli az eletet, hanem vallasos forumokra jar es olyan eredeti, szellemes kifejezeseket hasznal, hogy "kepzeletbeli baratod", rogton tudjuk, hogy egy intellektualis meltosagaban megtepazott emberrol van szo, aki a vallasos emberekhez viszonyitva okosnak tudja erezni magat (tevedesbol)

2021. márc. 29. 00:30
 14/23 anonim ***** válasza:

Sikerült kiragadnod a lényeget...

Az is elég közhelyes ámbár ostoba általánosítás,hogy egy ateista nyilván valami lelkibeteg aki idetévedt.Az ateizmus általatok "harcosnak" titulált módja nem több mint móka és gúny,amivel pont nem a vallásos emberek intelektuális szintjét,hanem azt gőgös,tiszteletet követelő nagyképűséget támadjuk aminek a képzeletbeli barátotok a mintája.

És amíg ezen az oldalon is a legtöbb vallásost pont a hiúságában-amivel kapcsolódik hitéhez-lehet megsérteni,addig kár arról beszélni,hogy jogosan gúny tárgya e.Mert az elvárás,hogy tiszteld a hitem az hülyeség.

2021. márc. 29. 02:33
 15/23 anonim ***** válasza:

"nem több mint móka és gúny"

orulok, hogy beismered

en nem neveztem senkit harcosnak es nem mondtam, hogy tiszteld a hitemet

de tovabbra is megvan az elkepzelesem azokrol, akik azzal szorakoznak, hogy mas vilagnezeten gunyolodnak, emiatt oket sertegetik (te irtad), es 3 soronkent leirjak, hogy ok nem tisztelik masok vilagnezetet

2021. márc. 29. 03:55
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem érted.

Nem más világnézetén gúnyolodom (mindenki abban hisz amiben akar),hanem azon,hogy ez milyen szűklátókörű saját felsöbbrendűnek gondoló,bár azt beismerni is és felfogni nem tudó viselkedést okoz.

Itt Stefán lett ugye megszólva de nem azért mert keresztény,hanem mert igazát csakis bibliai idézetekkel támasztja alá és nem érti,hogy ez egy vitában kevés.

2021. márc. 29. 04:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag minden olyan "keresztény mozgalom" szektának minősűl, amelyeknek a tanításai nem egyeznek meg a Biblia tanításaival!!!

Van ilyen bőven a Hit gyülekezetben és a Jehova tanúinál is!!!

2021. márc. 30. 11:04
 18/23 anonim ***** válasza:
16# Egy vallási topikban egyáltalán nem baj az, ha valaki a Biblia szavaival érvel. Azzal már inkább van, akinek zavarja ez a szemét. Nem mindig értek egyet Stefánnal, de legalább hiteles. És pontosan jó helyre írja az igéket. Nyugodtan mehetsz a szexualitás témakörbe, ott magadfajtákat fogsz találni és neked is tetszeni fog az ottani nyelvezet.
2021. márc. 30. 15:39
 19/23 anonim ***** válasza:

A biblia szavai nem érvelésre valók,pont az a baj,hogy ezt hiszed, és egy vallási topikban az ateistáknak is helye van.Ez itt gyk nem pedig holmi keresztényklub.

Stefán nagyjából ijesztgetni próbálta a kérdezőt megtoldva néhány kissé burkolt sértő lenézéssel ami ha szúrja a szemem,leírom.

Ne ítéljetek!” mondják, ám mindent a pokolba küldenek, ami az útjukban áll a keresztényeknek.

2021. márc. 30. 16:36
 20/23 Blackice75 ***** válasza:
0%

A világon minden vallás meg egyház, az összes ami létezik egy szekta!!!

Abszolút mindenik, és ez alúl nem kivétel a kereszténység sem.

A viták azért vannak mert sajnos az igazságot az Atya szavát szinte senki nem érti meg, és ennek van egy, két valós okozata!

Egyik az, hogy a szív nem olyan hogy befogadja az igazságot, sőt az ember már alapból annyira gonosz, kevély, makacs, képmutató, mert sajnos ilyenek vagyunk, hogy az igazságot egyből azonnal elutasítjuk, eltapossuk, már gyökerében elfojtjuk, csak azért mert a belénk táplált hihetetlen mértékű hazugságot látjuk, véljük igaznak! Nem is kell ezen csodálkozni hiszen több évezredes programozás, manipulálás, és elhitetés, részesei vagyunk ebben a világban, úgy abszolút minden téren!

A második okozat megerősítí az elsőt, vagyis abból fakad az amit elsőként írtam le!

A második pedig az, hogy az Ìrás fordítói anno, és itt az egyik legismertebb aki nem más mint Károli Gáspár, tudatosan persze, kitakarta a Teremtő és a Megváltó igazi nevét az Írásból(biblia). Ez a megtévesztés egyik nagyon fontos eleme, így érte el Sátán , hogy minden keresztény hozzá imádkozik teljes öntudatlanságban!

Továbbá rengeteg fontos szót, fogalmat, megnevezéseket abszolút kitakartak az Írásból(biblia), vagyis keresztényire faragták!

Ez nem azt jelenti ahogy sok szkeptikus fogalmaz, hogy a bibliát átírták rengetegszer és már csak egy mese vagy hazugság az egész.

Nem ez abszolút nincs így , hiszen ezt az Atya nem engedte meg a fordítóknak, mert ha engedte volna akkor az egész Ótestamentumot eltüntették volna , hiszen Sátán egyik nagy igyekezete és sikerrel, hogy az Atya szavát Toráját, parancsolatait , rendeleteit, ünnepeit semmisé tegye, eltörölje sőt agressźívnek neveli ez ellen az emberiséget , és ezért többbek között vallásokat meg egyházakat, felekezeteket támasztott, annak ellenére hogy a Megváltó a fizikális rendszeresített egyházat és papságot eltörölte, de a Torát(törvényt) és az Örök Szövetséget NEM

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek(Torának) vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből(Torából) egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt(Torát) hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt(Torát) betöltik.

Megjegyzésképpen a fenti igeversekre, ahol azt írja hogy törvény ott az eredetiben amiből fordították az a szó áll , hogy Torah, és a bibliai szótárban még megjegyzi hogy a Mózesi törvények, rendeletekre értendő!!!

!!!! Ennek alapján nyugodtan elgondolozhat mindenki, hogy vajon kinek hajt fejet abban a vallásban az egyházánál ahova jár, ahova tartózik!!!!

A Jel. 12.9 igazolja azt is ,hogy világon minden hivatali rendszer, legyen az egyházi,vallási, politikai, oktatási, tudományos, média, és ezek minden ágazatai irányvonalai, Sátán hatalma és irányìtása alatt vannak, azért van ennyiféle fajta, hogy a megosztottság, a meghasonlás az is nagymértékű legyen

Nem hiába van ez az ige:

Jel 12:9 És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai [is] ő vele levettetének.

Tudni kell azt hogy a világon évezredek óta Sátán szabadon garázdálkodik, és ez a Megváltó második eljöveteléig fog tartani, utána meg lesz kötve ezer esztendeig!!!

Jel 20:2 És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, aki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,

Jel 20:3 És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell neki oldoztatni egy kevés időre.

Kétsége se legyen senkinek afelől hogy Apostolok cselekedetei és Saul/Pál néhány igeversének igazságát kifacsarva hazudják azt nekünk, hogy az Atya Ábrahámmal kötött Örök Szövetsége már nem érvényes, és hogy a Megváltó mindent parancsolatot, vagyis a Torát törölte!!!

Holott az Írás(biblia) és a többi apokrif irat is mint a jubileumok könyve, Jásár könyve, Énok könyve, Tobit könyve is abszolút nem ezt igazolja, hanem azt, hogy az Atya Örök szövetsége és annak feltétele az Ő adott szava, vagyis a parancsolatai, rendeletei ÖRÖK ÉRVÉNYÜEK!!!

A Megváltó pedig nem más mint a Megszületett Szó, Ige, az Atya Szava, vagyis a két lábon járó emberként megszületett Tora!!!

Kétsége ne legyen senkinek afelől, hogy amikor valaki egy másik vallási irányzat követőjét bírálja, a bíráló is ugyanannak a hatalmasságnak hajt fejet a saját vallásában, mint az akit bírál!!!

Vagyis Sátánnak!!!

Nehéz az Atya igazsagát az egyetemes Sátáni hazugság ellen felhozni, mert írtó keveseknek van szíve az igazság befogadására és megértésére ezért mondja ezt is számtalanszor :

Máté 7:13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.

Máté 7:14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

És a Megváltó azt is megmondja kik mehetnek be és kik nem:

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.

Ilyen hamis próféta és tanító rengeteg van itt is meg a youtubon is meg mindenhol, soraik hossza végtelen!!!

Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Ha esetleg valakinek nem tünt volna fel a Megvaltó az Atya akaratáról beszél és nem a sajátjáról!!!

Vajon mi a Mennyei Atyánk akarata ?

Itt ez a szó hogy akaratát a bibliai szótárban, ugyancsak a Torából fordították, vagyis a Mózesi törvényekre utal!!!

A fordítók nem írhatták be ezek szavak helyes fordítását , nem írhattak oda, hogy Tora, hiszen a lényeg pont az, hogy elfeledtessék az igazságot a világgal az Atya és a Fia a Megváltó nevével együtt!!!

Így tudja Sátán a világ vallásos részét képező emberiséget is magával rántani a kárhozatba, ahova Ő is tart majd a végén!!!

Az Atya igazi neve NEM : Úr, Isten, Jahve, Jahwe, Jehova sem Yahwe vagy Yahve!!!

A Fiú igazi neve NEM :

Úr Jézus Krisztus!!!

Az Atya neve YAHUAH

A Fiú neve YAHUSHA

Az óhéberben nem volt sem J sem V, utána lehet nézni ennek nyugodtan.

Az Úr az azt jelenti hogy Baál, aki egyik a sok istenségből.aki maga Sátán!!

A gonoszt senki nem akarja szolgálni a saját nevén mint Sátán, na de más neveken, és olyan kedvező feltételekkel amiben nem kell tenni szinte semmit az örök életért, úgy már igen, az egész világ fejet hajt neki külömböző vallásokban és vallási kultúrákban, a Baál a minden istenség , vagyis az összes ami a világon volt, van , imádtak és imádnak, mindenik Sátán kreálmánya az Ő neveivel, a keresztényeket Úr és Úr Jézus Krisztus nevek alatt csapja be!!!

Tehát az általok szekált jehova tanúi is ugyanannak a Baálnak vagyis Sátánnak szolgálnak aki Úr Jézus Krisztus néven van futtatva !!!

Továbbá nagyon fontos tudni, vagy rájönni arra mindenkinek akinek fontos az igazi Teremtő Atyja,és az Ő szava a Tora ami által él az ember, hogy:

az Atya nem igazol egyetlen vallást, egyházat, szektát sem bibliával!!!!

A vallások, egyházak akatják igazoln magukat és a gonosz mindenkit a halálra jutattó hamis szennyes, az Atya szavát teljesen kifordító tanításaikat, dogmáikat, filozófiáukat a bibliával!!!

Nem szükséges atyáink, elődeink , a világ bűnős útját járnunk, fel kell ébredni és azt az útat kell járnunk amit az Atya kijelőlt számunkra az Ő szavával,ami a Tora, és amit példázott cselekedett előttünk az Ő szavaként megszületett Fia a mi Megváltónk és tanította is , hiszen, Ő mindig az Atya kedve, akarata szerint élt, cselekedett, ahogy ezt annyiszor elmondja , de mi soha nem vesszük észre, mert nem.adunk az igazságra vagyis az Atya szavára aki az élő Megvaltónk:

Ján 6:38 Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem.

Ján 4:34 Monda nekik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak akaratát cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem.

Az eledelének nevezi azt a cselekedeteit amit az Atya akaratának, Torája szerinti cselekedetei!!!

Eledel a Tora a Léleknek ami az örök életre viszi azt!!!

Ján 5:30 Én semmit sem cselekedhetem magamtól; amint hallok, úgy ítélek, és az én ítéletem igazságos; mert nem a magam akaratát keresem, hanem annak akaratát, aki elküldött engem, az Atyáét.

Érthető kedves emberek, amit a Megváltó mond Ján 5:30-ban?

Semmit nem tehet magától, tehát nem törölt el semmit , es nem hozott új szövetséget sem!!!!

A szó hogy újszövetség a bibliában a becsapasodra van , mert igazából amiből fordították az így hangzik: megújúlt szövetség, az Örök szövetséget a Megvaltó megújította önmagaval vagyis az Atya a megszületett Fiával , a két lábon járó Torával, ez a jó hír , hogy megszületett emberként , és bizonyságott tett arról hogy :

1Ján 5:3 Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.

Tehát hogyan tudjuk kimutatni a mi Magasztos Teremtőnk YAHUAH felé a szeretetünket? - Úgy hogy megtartjuk az Ő parancsolatait, rendeleteit,a Torá, ahogyan azt a Megváltó is cselekedte!!!!

Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.

Ján 7:17 Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, vajon Istentől van-e, vagy én magamtól szólok?

Ján 7:18 Aki magától szól, a maga dicsőségét keresi; aki pedig annak dicsőségét keresi, aki küldte őt, igaz az, és nincs abban hamisság.

És utána a Ján 7:19 erre figyeljen oda mindenki , aki azt hiszi hogy a Tora amit Mózesnek átadott a Teremtő az tórölve let :

Ján 7:19 Nem Mózes adta-e nektek a törvényt? és senki sem teljesíti közületek a törvényt. Miért akartok engem megölni?

Na ezért jött el a Megváltó, és lett áldozat a mi bűneinkért!!!

De az áldozat nem azt jelenti, hogy most már szabad rablás van mindent szabad ahogy azt tanítják!!!

El kell fogadni az áldozatot a Megváltótól úgy, hogy bemerülünk igaz hittel és elfogadjuk az Örök Szövetséget annak feltételével ami a Tora , és kitartunk az úton végig , és ha ez így meglesz akkor jön a Megváltótól a közbenjárás értünk az Atyánál és nyerjük el a kegyelmet az örök életre az Ő vére által!!!

2021. ápr. 3. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!