Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jól gondolom???

Jól gondolom???

Figyelt kérdés
Ez a Fizikai Testünk megszületik s egyszer meghal. A Lélek kiszáll, és Isten elé áll íteletre, ott dől el a sorsunk hogy jó vagy rossz helyre jutunk e. A test porbol lett s porra lesz. A lélek pedig él orokke.
2021. márc. 27. 23:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Van aki szerint jól gondolod, van aki szerint nem. Az egész csak értelmezés és hit kérdése.
2021. márc. 27. 23:29
 2/12 anonim ***** válasza:
5%

Isten a szavában másként beszél erről, és Ő el is mondja nekünk ezt.

A Földet azért teremtette, hogy emberek lakjanak rajta, és Ádámnak azt mondta, ami az utódainak is szól, hogy töltsék be a Földet az utódaikkal.

A Halál az ember esetében, az engedetlenség következményeként lett megemlítve. Ha Ádám nem lázadt volna fel, akkor mai napig is itt élne, és az élet sem ilyen csúf volna.

Ebből jól értelmezhető, hogy az ember bűnének következményét emberként kapja, és nem más életformában.

Ugyanakkor a lélek, nem halhatatlan.

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

Ez a vers határozottan utal arra, hogy az ember, mint aki maga a lélek, a bűnének következményeként megszűnik létezni.

Isten az ember alkotásakor, nem tett bele más életformát a testbe.

(1Mózes 2:7) . . .Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké.

Az ember úgy lett élő lélek, hogy Isten elindította az életfunkciókat.

A "lélek halhatatlansága" nem Istentől jövő tanítás.

A bűn következményeként, akár emberként, akár angyalként vétkezik valaki, az elveszti az életre való lehetőségét.

Isten két féle életformát hozott létre. Az egyik az a szellemitesttű angyali életforma, a másik, Fizikai testű életforma.

Nincs és nem is engedi meg az átmenetet, mert mindenkinek a maga rendeltetésében kell élnie. Voltak angyalok akik elhagyták az életközegüket, és emberi testet öltöttek, azonban ez súlyos bűnnek számít, és a halál a következménye.

Egyedül Jézus mondhatja el magáról, hogy felhagyott az égi rendeltetésű életével, és emberként született és halt meg, az emberi élet örökké tartó létének helyreállításáért.

(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Isten azért hozta a megváltás döntését, hogy a kezdetekben elhatározott emberi élet állandóságát helyreállítsa.

2021. márc. 28. 03:45
 3/12 anonim ***** válasza:
51%
Ne halgass tanúkra mert ami nekik hasonló azt azonosnak is tekintik ha egy tévtanitást kell alátámasztani. A lélek halála számukra megszűnést jelent, de ez csak egy humbuk ami lóg a levegőbe, semmivel nem tudják alátámasztani. Isten szemszögéből a lélek halála az a gyehennába vetés, amiről a Biblia ezt irja: "kinoztatnak tűzzel és kénkővel... és az ő kinlódásuk füstje felmegy örökkön örökké". Ez a rész éppen emberi lelkek végső itéletéről szól. Sokkal de sokkal súlyosabb tétje van az Isten elleni lázadásnak és a keményszivűségnek, mint azt fel tudnánk fogni, és ha ezt valamennyire felfogjuk akkor sokkal jobban is tudjuk szeretni és tisztelni ezáltal Jézust amiért áldozatot hozott értünk, hogy megmentsen minket ettől... .
2021. márc. 28. 04:58
 4/12 anonim ***** válasza:
A feltámadást hol helyezed él?
2021. márc. 28. 08:50
 5/12 A kérdező kommentje:
3-as igazad van. Nem is hallgattam a Jehovistákra sosem mert ki forgatják a bibliát. Sajat bibliajuk van. Sajnos. A tüzes pokolrol beszel a biblia világosan ők ezt is elforditottak ez a legnagyobb Kun kiforgassak a Szentírást . Az Ur nyissa meg a szemüket szamomra ők nem keresztények
2021. márc. 28. 08:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Újra kérdezem: az elméletedben a Biblia által írt feltámadást hol helyezed el?
2021. márc. 28. 09:34
 7/12 pelgrim ***** válasza:

A fizikai testre vonatkozóan helyesen gondolod, de ami a lelket illeti, szerintem tévedsz. Szerintem az amit a vallások léleknek neveznek valójában az ember tudata vagy helyesebben ön-tudata, az ember isteni kiléte, nem halandó.

Mivel az ember öntudata vagy lelke nem halandó, a halál alkalmával nem szünik meg létezni, erről tanuskodnak a halálközeli élmények beszámolói.

De vajon mi történik a tudattal vagy lélekkel a halál alkalmával? Erről többet megtudhatsz ha elolvasod Dr. Michael Newton „Lelkünk Útja” című könyveit. Nem tudományos, de sok éves kutatásának nagyon érdekes és szavahihető beszámolója, miszerint nincs olyan, hogy jó vagy rossz hely se ítélet, csak tudati vagy lelkiállapot.

2021. márc. 28. 11:50
 8/12 kretens ***** válasza:
Szerintetek csak az embernek van lelke?És mi a helyzet a többi élőlénnyel?Azok csak sima biokémiai folyamatok?Eme fizikai létezésünknek van egy alapvető eleme.Ez nem más mint az hogy minden élőlénynek a legegyszerűbbtől az összetettebbekig enni kell.ENNI!!.Ha eszünk akkor mit is csinálunk?Hát egy másik érző élőlényt pusztitunk el.Ez elkerülhetetlen különben éhenhalnánk.Kijelenthetjük hogy fizikai létezésünk a gyilkolásra épül amivel pokoli fájdalmakat okozunk más élőlénynek de úgy néz ki ez nem is működhetne másként.Nos ebben a valóságban ha igy nézzük akkor hogyan lehet egyátalán vallásokról beszélni?Én remélem hogy még az én életemben megérem hogy ezt a bolygót felfedezi egy másik fejlettebb kutúra és számukra mi is csak levadászható állatok leszünk.
2021. márc. 28. 13:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha úgy lenne ahogy mondod, akkor átaludnám az életet és halálomkor kellnék fel, hogy ja itt az idő menni a Mennybe. Mivel átalszom az életem, így nem lenne bűnöm ;))
2021. márc. 28. 19:50
 10/12 Shitworld ***** válasza:

Azért írtad ki a kérdést, hogy terjeszd az igét? Őszintén.

Szerintem máshogy van de nem írom le mert megtisztellek annyival, hogy nem billentem meg a hited.

2021. márc. 29. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!