Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nem adhat áldást a...

Isten nem adhat áldást a bűnre? Isten miért nem áldja meg a bűnös párkapcsolatot? Nem rasszizmus ez Isten részéről?

Figyelt kérdés

A katolikus vallás, a pápa azt nyilatkozta, hogy a homoszexualitás bűn, amelyre egy katolikus pap nem adhatja az áldását.

[link]

2021. márc. 17. 08:46
A kérdező szavazást indított:
Én megáldanám a "bűnös" párkapcsolatot, mert a szeret mindennél fontosabb
Nem áladanám meg, mert útálom a homoszexualitást
Amit jónak tartanak az emberek, az nem lehet bűn
Átnevelő táborokba záratnám azokat, akik a homoszexualitást bűnnek tartják
10 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
A bűn Isten elleni tett. Hogyan áldhatná meg Isten azt, ami ellene van? Ez nonszensz.
2021. márc. 17. 08:50
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

Bűnből, istenellenességből fakadó pszichés aberráció. Hogy adhatna erre Isten áldást?

Szerintem te nem tudod, hogy mit jelent a rasszizmus ...

2021. márc. 17. 08:57
 3/16 anonim ***** válasza:
43%

Ezt domborítják ki, de persze a homoszexuálisok házassága egy bonyolultabb kérdés, mert természetszerűleg nem köthetnek házasságot (legalább is a katolikus teológia szerint). Ugyanígy pl. testvérek sem köthetnek. Vagy ugyanígy akadály a korhiány (tehát ha valaki még túl fiatal).

De persze a bűn Istentől való elfordulás, tehát nyilvánvaló, hogy ezt az Egyház nem érvényesítheti. A kérdés az, hogy bűn-e a homoszexualitás? A válasz pedig az, hogy maga a hajlam nem bűn, mert nem tudva és akarva lett ilyen, viszont a szexuális kapcsolat bűn. Testvérként élhetnek egymás mellett, de az meg nem házasság.

Azt kéne megérteni, hogy a házasság nem egy jutalom, nem is egy kiváltság, hanem egy hivatás, amire nem mindenki alkalmas. De ettől ő nem lesz kevesebb. Sőt, a Szentírás szerint a nem házas állapot is legalább olyan szent, mint a házas.

Csak médiában a lényegi részt sosem hangoztatják, csak addig jutnak el agyban, hogy "a pápa homofób". Oké...

2021. márc. 17. 09:46
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a rasszizmus, amikor más emberi rasszokat megkülönböztetsz, általában negatívan diszkriminálsz. A homoszexualitásnak semmi köze a rasszizmushoz. Egyébként vannak meleg rasszisták is. Te hülye vagy kérdező :D
2021. márc. 17. 09:51
 5/16 A kérdező kommentje:

"A válasz pedig az, hogy maga a hajlam nem bűn, mert nem tudva és akarva lett ilyen, viszont a szexuális kapcsolat bűn."

A hajlam nem bűn, de ha valaki a hajlamának megfelelően cselekszik az bűn? Ez a gondolkodás eléggé zavarosnak tűnik...

2021. márc. 17. 10:01
 6/16 A kérdező kommentje:

"Te hülye vagy kérdező :D"

Kérlek, hogy tartózkodjál a minősítésektől! Nem az óvodában vagyunk! :)

2021. márc. 17. 10:03
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem korrekt ténymegállapítás, nem minősítés. Elég nagy ostobaságra összemosni a rasszizmust a homoszexualitással, mivel semmi köze a kettőnek egymáshoz. Egyik emberi rasszok alapján tesz különbséget, másik szexuális orientáció alapján.

Óvodával kapcsolatban igazad van, lehet már ott is tudják ezt a nagycsoportos gyerekek.

2021. márc. 17. 10:19
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"A katolikus vallás, a pápa azt nyilatkozta, hogy a homoszexualitás bűn, amelyre egy katolikus pap nem adhatja az áldását."

De ez hogyan rasszizmus? Nem inkább homofób vagy LMBTQ-fób?

2021. márc. 17. 14:39
 9/16 anonim ***** válasza:
73%
Svédországban a luteránus egyház lelkészei az áldásukat adják a homoszexuális párkapcsolatokra is. De nem hiszem, hogy tolonganának a homoszexuálisok akik templomi esküvőt akarnak...
2021. márc. 17. 14:41
 10/16 anonim ***** válasza:

"A hajlam nem bűn, de ha valaki a hajlamának megfelelően cselekszik az bűn? Ez a gondolkodás eléggé zavarosnak tűnik..."

Pedig jogos. Egy hajlam nem kényszerítő erő arra, hogy azt az illető ki is élje. Lehet pl. valakinek hajlama káros szenvedélyekre, mondjuk személyiség típusából adódóan hajlamos a függőségekre, az egészsége elhanyagolására, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező pl. alkoholistának vagy játékszenvedélybetegnek lennie. Ha nem esik át a ló túloldalára, akkor vigyázhat, hogy ne alakuljon ki nála valami szenvedélybetegség, függőség. Tudatosan képes irányítani az életét, mégha ez nagyobb erőfeszítést is igényel. Mindenkinek van valami gyengéje, ahol könnyen eltud csúszni. Azon a téren ő érzékenyebb és mondjuk úgy könnyebben kísérthető, de ettől még nem kötelező bele is esnie és átadni magát a hajlamainak.

Bár ez a homoszexualitás esetében azért bonyolultabb és árnyaltabb a dolog, de valahol hasonló. Nincs genetikai oka a homoszexualitásnak. Legalább is, pár éve, mikor olvastam a témában, még nem találtak. Egyesek kicsit hajlamosabbak, de mondjuk úgy, hogy alapvetően kb. 30% genetika 70% egyéb tényező. Alapvetően külső környezeti hatások alakítják ki. pl. Gyerekkori sérelem, szülő-gyerek kapcsolatban lévő zavar, esetleg szexuális zaklatás eredménye is lehet, ismerősi kőr külső hatása stb...vagy ezek kombinációja. Szóval, bár ez nem könnyű téma és nem is divatos most leírni, de én akárhogy is gondolkozom rajta, voltaképpen nem egy egészséges állapot. Azzal egyetértek, hogy persze, ne bántsák a melegeket, ők is emberek, én teljesen normálisan beszélgetek velük. Szóval én sem vagyok a gyűlölködés híve, de, főleg a pápa szempontjából nézve, teljesen érthető, hogy erre semmiképpen nem adhatja az áldását. És ez nem "rasszizmus", nem szeretetlenség, egyszerűen nem támogathatja nyíltan ezt a viselkedési formát, több okból sem, ugyanúgy ahogy pl. arra sem adhatja áldását, hogy egy alkoholista résszegre igya magát mindennap. Magát a homoszexuális beállítottságot nem ítélik el, mivel könnyen előfordulhat, hogy az illetőn teljesen kívülálló okok vezettek ide, egyszerűen kialakult nála, valószínűleg azt sem tudja miért, de azt nem tudják támogatni, hogy ezt ki is élje.

2021. márc. 17. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!