Be engednének a jeruzsálemi Sziklamecsetbe ha nem vagyok muszlim?
Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 09:08
2/7 anonim válasza:
Én azt gondoltam volna, hogy turistaként be lehet menni, megnézni, mint látványosságot.
3/7 anonim válasza:
#2: Nem, nem lehet, mint ahogy Mekkába se mehetsz. Egyébként nem is mecset, nem tartanak benne istentiszteleteket.
4/7 anonim válasza:
Az inkább zarándokhely, mint mecset. Szent hely. Aki nem muszlim, az nem léphet be.
5/7 anonim válasza:
Be még csak beengednek, de ki már koporsóban jössz egy fejjel rövidebben :)
6/7 anonim válasza:
Azt mondjuk nem tudom, hogy ellenőrzik, hogy ki muszlim, ki nem. Mekkában azt tudom, hogy szúrópróba-szerűen, na de ott is honnét kerítenek hirtelen valami magyarul beszélő muzulmánt, aki levizsgáztat gyorsan? Vagy telefonálnak? Passz.
7/7 anonim válasza:
Tudtommal be engednek a Mecsetek terére, tehát a Templomhegy fennsíkjára, de
1) Nem szabad imádkozni (lehet, ez csak zsidókra vonatkozik, de asszem minden nem muszlimra)
2) A fennsíknak csak bizonyos részére szabad bemenni.
Amúgy a bejáratnál van egy felirat, ami a zsidók számára rabbinikus tiltás, mivel nem lehet egész pontosan tudni, hol állt a Szentély, márpedig ahhoz ma senki nem elég tiszta, hogy arra a szent helyre lépjen. De ez csak zsidókra vonatkozó rabbinikus rendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!