Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nemtudok dönteni, hogy ateista...

Nemtudok dönteni, hogy ateista vagy keresztény legyek. Szerintetek?

Figyelt kérdés

2021. márc. 7. 00:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%

"7. ezt fejtsd ki."

Irónia akart lenni, hogy feltett egy ilyen kérdést, anélkül hogy magáról, a hitéről, a világképéről, stb bármit is megosztott volna.

2021. márc. 7. 13:06
 12/23 anonim ***** válasza:

Pont ezért tudunk válaszolni.

Nézd meg például a pontozást: a hívők lepontozzák a jó válaszokat.

Egyértelmű, hogy szerintük ezt így is tudnod kellene.

2021. márc. 7. 13:29
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha annyira mindegy, hogy szavazásra bocsátod, akkor én a keresztényre szavazok. Ezt a kérdést úgy tetted, fel mintha azt kérdeznéd, hogy csokis vagy vaníliás fagyit egyél? :D

Viccet félretéve. Az a kérdés, hogy hiszel-e. Én keresztény vagyok, hiszek Istenben. Gyerek korom óta többször is tapasztaltam már, hogy létezik, hűtlen lennék, ha nem hinnék benne. Az én tudásom és megtapasztalásaim viszont neked nem bizonyíték.

Ha tisztáztad magadban, hogy szerinted létezik-e Isten vagy sem, utána foglalkozz a vallásokkal. Én sokat foglalkoztam velük és szerintem, ha van igaz vallás, akkor a kereszténység az. Nyilván én annak örülnék, ha keresztény lennél, úgy hiszem ez szolgálná a te érdekedet, de más nem élheti helyetted az életed, a végső döntést neked kell meghoznod. Bárhogy is döntesz, az alapvetően hiten fog alapulni. A megismerésnek van végső határa, így előbb utóbb elérünk egy pontra, ahol már kötél nélkül, pusztán a hitünkre kell hagyatkoznunk. Isten létét nem fogja neked senki bizonyítani, de cáfolni sem fogja tudni. Annyit tudsz csinálni, hogy a megérzéseidre hallgatsz, a saját tapasztalásaidra és megvizsgálod a bizonyítékokat és döntesz, hogy te mit tartasz valószínűnek, miben tudsz hinni és miben nem.

2021. márc. 7. 15:37
 14/23 anonim ***** válasza:
63%
A kereszténységtől fügetlenül is létezhet egy Teremtő isten. Az Ateizmus azonban az istent elutasítja.
2021. márc. 7. 20:47
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
Általában nem elutasítja, hanem nem találja.
2021. márc. 7. 21:16
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
LOL a keresztény sem találja istent, ezért hisz....
2021. márc. 7. 21:20
 17/23 anonim ***** válasza:
51%
Na, az ateista meg ugyanezért NEM hisz.
2021. márc. 7. 21:29
 18/23 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem sokaknak nem isten léte a kérdés, mert így bármi lehet, hanem hogy halál után van e valami, és ha igen az végleges e vagy annak is vége lehet? Bizonyítani meg ugye nem lehet, ha istenek közt élnénk se lenne ez biztos.
2021. márc. 7. 22:07
 19/23 anonim ***** válasza:
29%

"LOL a keresztény sem találja istent, ezért hisz...."

13-s vagyok. Miért ne találná? Egy keresztény nem minden bizonyíték nélkül hisz és akinek rendes hite van, annak élő kapcsolata van Istennel. Bár, ez egy kételkedő számára biztos nevetségesnek tűnik és fogalma sincs, hogy miről beszélek. Én ezzel nem tudok mit kezdeni, ezt vagy érti valaki, mert megtapasztalta vagy nem. Én úgy gondolom az igazságot keresni és kutatni kell. De, ha hajlandóak vagyunk komolyan elgondolkodni az életről, tényleg, őszintén kutatni a válaszokat, akkor meglehet találni és Isten is megtalálható, mivel nem fordul el azoktól, akik őszintén és kitartóan keresik Őt. Ebben biztos vagyok.

2021. márc. 7. 23:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Ha szereted a világot és nincs szükséged Istenre, Jézusra, soha nem kerested őket, akkor ateistára tippelek. Ha minden bjutiful a világban, mert sokan így vannak, akkor jó neked úgy ahogy van. Vagy esetleg van valamilyen problémád?
2021. márc. 8. 18:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!