Miért mondják azt hogy Iten/ az úr legyen irgalmas?
"Mindennek megvan a maga visszahatása, átlag embernél pszichésen általában."
Hetes vagyok. Ezzel egyetértek. A szellemi törvények működnek. De ne feledjük, hogy Jézus a vérét adta azért, hogy aki megtér ne legyen Isten szemében bűnös.
"a cselekedet számít, nem a szavak.."
Ez nagyon fontos igazság!
"Akkor ebben egyetértünk."
Nem feltétlen akartam vitatkozni, csak megérteni téged. Ezért inkább kérdezek, mint feltételezek.
És igen, ez egy nagy témakör
10# nem az emberismeretről szól, hanem a látható értékrendedről. Mondok egy példát: tegyük fel, hogy fiú vagy (szerintem az, de tévedhetek is): lefekszel egy lánnyal, és neked csak annyi jön majd le egészből, hogy csúnya irigy Isten még ezt is tiltani akarja, de te frankó gyerek vagy, vállalod majd érte a büntetést. Közben kiderül, hogy a csaj terhes lesz, de te már nem vagy frankó gyerek, neked nem kell ez a nő, meg a gyerek, mert te csak egyszer akartad felhúzni és elküldöd az anyjába, hogy kapartassa ki magából a kölköt. De te még mindig ott tartasz, hogy ez a nyamvadt Isten de irigy, hogy nem enged kefélni házasságon kívül, míg közben meghal a gyereked és az anyja is egész életre kap egy lelki sebet, hisz egy értéktelen embernek adta oda a testét, utána már nem kellett és még a gyereket is meg kellett ölni.
Neked meg csak annyi jött le az egészből, hogy a te bűnöd annyi, hogy házasságon kívül szexeltél. Na ezért vagy önző és ahelyett hogy azon elmélkednél, hogy miért vannak bizonyos tiltások, inkább áthágod őket, hogy majd te jól vállalod a felelősséget.
Akkor lennél frankó gyerek, ha rájönnél, hogy a törvények nemcsak érted, hanem másokért is vannak és védőkorlátok, nem pedig szivatásból készült korlátozás.
"hogy csúnya irigy Isten még ezt is tiltani akarja, de te frankó gyerek vagy, vállalod majd érte a büntetést. Közben kiderül, hogy a csaj terhes lesz, de te már nem vagy frankó gyerek, neked nem kell ez a nő, meg a gyerek, mert te csak egyszer akartad felhúzni és elküldöd az anyjába, hogy kapartassa ki magából a kölköt."
Leírtad azt amit kvázi az egyik legjobban elítélek.
Bár részemről házasságon így nincs gond a szeretkezéssel(mindenki döntse el maga mit hova dug, de ne is panaszkodjon utána, nő se hogy de időbe kivette, és, és akkor mi van, attól még terhes marad ha az), de kapcsolaton kívül így ahogy leírtad igen, én ezzel személy szerint úgy vagyok hogy szerethetek valakit házassági papír nélkül is.
Abortusszal úgy vagyok hogy nem, ha már valaki erre vetemedik legalább addig tegye még nem fejlődik ki a tudat az emberbe, de én nem javaslom ezt, maxim ha az anya és a gyerek is belehalna.
Én nem az az ember vagyok aki így otthagyja amit megcsinál, ez az én esetemben talán akkor jöhetne így létre, ha jogi dolgok miatt nem nevelhetném én a gyereket.
Lehet nettó hülye vagyok és ez a mai világban nem működik, de részemről ha egy kapcsolat elromlik azt meg kell javítani, persze ehhez az kell, hogy a másik fél is akarja, nem erőszakolhatom másra az akaratom. (2 nővel voltam életemben egyébként összesen, ha ezért el akarsz ítélni ítélj, ha nem nem, rád hagyom).
Ha az én nézőpontom kell, ez a nézőpontom, az hogy más miszerint él az az ő dolga, az állatokat is leölik és megeszik, valakinek ez is belefér, van akinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!