Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet ezekre a magyarázat?

Mi lehet ezekre a magyarázat?

Figyelt kérdés
1981-ben Massachusetts államban egy nő megölte férjét, mert éjszakánként suttogott a fülébe. Még ugyanebben az évben szintén Massachusetts államban egy nő kóbor kutyákkal tépette szét babáját. Elmondása szerint a baba éjszakánként suttogott a fülébe. 1982-ben Olaszországban egy férfi beszakitotta a dobhártyáját, és félig leszakította a fülét. Tettét azzal indokolta, hogy éjszakánként a jobb fülében állandó suttogást hallott. Ugyanezen évben Franciaországban szintén egy férfi vonat elé vetette magát. Búcsúlevelét megtalálták, amiben leírta, hogy nem bírja már tovább elviselni az éjszakánkénti suttogó, kattogó hangot, amit hall. 1983-ban, Szerbiában, egy kollégiumban megölte az egyik diák a szobatársát, mert minden éjszaka arra ébredt, hogy suttog a fülébe. A gyilkosságok elkövetőit minden esetben kényszergyógykezelésre ítélték, azonban többször is hangoztatták, hogy nem elmebetegek, tudják, hogy valami történt a másik emberrel, és valami olyat suttogtak a fülükbe, amitől gyilkoltak.

2021. febr. 20. 09:36
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
te valami fantasy könyvet olvasol kérdező?
2021. febr. 20. 12:18
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

"Jellegzetessége, hogy nehéz kérdéseket tesz fel a mezőgazdasági munkásoknak, akiket lefejez, ha rosszul válaszolnak."

bazz, leírás alapján ez a gimis fizikatanárom volt

2021. febr. 20. 12:42
 13/40 A kérdező kommentje:

A valóság sokkal titokzatosabb, mint ahogyan azt hiszed. Amit látsz, az csak a felszín, a szemed számára érzékelhető világ. Aki jártas a szertartásokban, aki mélyen, őszintén hisz, annak megnyílik az elképzelhetetlen, belép egy olyan világba, ami örökre nyomot hagy benne. Persze lehet úgy is élni, hogy eljárok dolgozni, eszek, alszok, és nem hiszek semmiben. De ez olyan unalmas.

2021. febr. 20. 13:35
 14/40 anonim ***** válasza:
oké, kezeltesd magad és lehetőleg ne terjeszd az agymenéseidet
2021. febr. 20. 13:42
 15/40 anonim ***** válasza:
Minden unalmas, ami nem izgalmas. Az izgalomnál viszont vannak ezerszer fontosabb és biztonságosabb lehetőségek, sokkal nagyobb örömmel és lehetőségekkel.
2021. febr. 20. 13:55
 16/40 A kérdező kommentje:
Miért kellene kezeltetni magam? Nem vagyok elmebeteg. Jézus elmebeteg volt? A próféták elmebetegek voltak? Az egész európai kultúra elmebetegségen alapul? Az a probléma, hogy egyből ítélkezel. Olvasnod kellene a Bibliát, gyakorolni a hitet, akkor talán leszoknál róla.
2021. febr. 20. 13:56
 17/40 anonim ***** válasza:
ateista vagyok, de ezt kitalálhattad volna. olvass harry pottert, az érdekesebb sztori
2021. febr. 20. 13:57
 18/40 A kérdező kommentje:

Kitaláltam. Éppen ezért kellene olvasnod a Bibliát.

2021. febr. 20. 13:59
 19/40 anonim ***** válasza:
minek? eddig se győzött meg, ezután se fog
2021. febr. 20. 14:08
 20/40 A kérdező kommentje:
Én is így voltam vele kezdetekben. Elkezdtem olvasni, aztán leraktam. Gondoltam, badarság az egész. Majd találkoztam olyan emberekkel, akik elmagyarázták, hogy hogyan is kell megközelíteni ezt a témát, hogyan kell előhozni a bennem rejlő hitet. Nem tudom igazán megfogalmazni, de talán az a helyes kifejezés, hogy nem az agynak íródott a Biblia. Nem úgy kell kezelni a Szent Könyvet, mint mondjuk egy Stephen King regényt. Nem a színtiszta agynak íródott, nem logikával kell megközelíteni. Ráadásul, ha ismered az igéket, a tanításokat, az már bőven elég. Azok mutatják a helyes utat, azok segítségével születik újjá az ember, érti meg a dolgok mibenlétét, és ha ismered őket, akkor nem fognak mások félrevezetni a gonosz erők által.
2021. febr. 20. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!