Akkor a reinkarnáció igaz vagy hamis?
Isten nem tanít ilyet, és Jézus megváltó halála értelmetlen lenne.
Ezért hamis.
Jézus hatalmas áldozata oldja fel azt, ami Ádám miatt az ember életébe jött be a halál. Ha ezt feloldja, akkor ez azt jelenti, hogy helyre áll az eredeti rend a földön, az ember örökké élhet boldogan betegség, halál, öregség nélkül.
"Isten nem tanít ilyet, és Jézus megváltó halála értelmetlen lenne."
Lehet hogy épp emiatt az áldozata miatt nem reinkarnálódunk többet mivel meghalt a bűneinkért, azaz így nincs (annyi)karma?
jézus halála a halála után történtek miatt "értelmetlen".
Hogy engedhette volna az I. és a II. vht ha elvette bűneinket? Hogy lehetnek gyilkosok? tolvajok? hogy létezne e pokol. ha Megváltónk megszabadított?
Nézz körül? Helyre ált? +-2021 év telt el azóta? hol az ígéret földje?
nem azért lenne hamis mert egy Szent lélek a földön járt, ugyanakkor Jézus halála sem értelmetlen ha van. Hisz akkor Buddháé épp oly értelmetlen lenne.
Jészus életével tanított irányt és útmutatást adot, hogy hogyan élj, s nem a halálával, szenvedve a kereszten. Valamint bár meghalt de feltámadt...vagy nem?
Értelmetlen volna, ha az ki nem fejezte be az úr által reá szán feladatot, így újjászülethessen, majd sorsa bevégzésével beléphessen a mennyek kapuján? Vagy inkább hinnéd azt, hogy korok, világok bűnösei, hitetlenjei nem részesülhetnek az Isten írgalmába és lelkük az idők végezetéig a Pokol kénköves bugyraiba szenvedésre ítéltessenek? Hol az Isteni írgalom, szertet azon teremtett lényei felé kiket anygali seregénél is jobban szeret?
Nem Istened nem atanít ilyet, a Biblia és a hited papjai azok, de kitárt szíved, mi befogadja a Szent lelket vajon mit súg? pokolra küldenéd ellenségeid, felebarátaid? vagy újrakezdhetnék, újjászületve bűneiktől mentesen? Szabad akaratod, dönteni. az Egy s Igaz Irgalmas Istent szolgálod, vagy a keresztény tanokét....
De kérlek ne érts félre, én is vágyom a krisztusi életre, csak én az élőhöz imádkozom, és a mindenek atyájához.
Én nem tudom ,hogy létezik -e de
halottam 1 történetet , hogy mi lehet,a reinkarnációval , elmesélem.
1 keresztény pap és 1 buddhista pap, akik amúgy nagyon jó barátok ,egész életükben ezen vitatkoznak , hogy mi van a halál után , mennyország vagy reinkarnáció .
és a végén megegyeznek abban , hogy aki előbb eltávozik az élők sorából az valahogy , valamiképpen visszajelez az élő barátjának , és elmondja hova került.
telik múlik az idő és a már szépen megöregedtek , és az egyik napon a buddhista pap rossz-hírt kap a barátjáról.
eltávozott.......
nagyon megszomorodik, meditál is sokat, magába van roskadva és sokat gondol a barátjára.
egyszer csak meditáció közben, nagyon halványan de valaki szólongatja suttogva , itt vagyok ,
itt vagyok,
Ki az ? ki az ?
csak nem Te vagy az ?
én vagyok ! én vagyok !
na, hol-vagy, hol-vagy , mit csinálsz ,
hát elég jó élet van itt, suttogja a barátja ,
na ,hogy-hogy ,
képzeld ,
reggel felkelünk , reggelizünk és megyünk és dugunk egy nagyot.
ne má, tényleg ? ........... és utána ?
délbe.......
megyünk, ebédelünk egy nagyot és utána megint dugunk egy oltárit.
na jólvan , tényleg ne má, és este ?
azt ne mond , hogy este is.
este......?
megyünk vacsorázunk , és utána megint egy oltári nagy reszelés.
na jólvan,..... akkor tényleg létezik a mennyország ?
dehogyis , dehogyis .
miért , hol vagy ?
hol-vagyok , hol-vagyok ,
itt vagyok a gödöllői állami gazdaságban ,
és fedező baknyúl vagyok.
Melyik jobb érzés szerinted :
Véletlenül megszuletsz, le élsz több kevesebb évet, aztán elkaparnak, és amíg világ a világ, soha többet nem létezel, vagy biztos vagy abban, hogy okkal és céllal születtél, feladatod van itt a földön, amit több életen keresztül, de teljesítened kell. Lehetnek nehezebb és könnyebb időszakok az életedben, mint bárkinek, egyik életedben gazdag vagy, a másikban nem annyira. De mégis van egy cél ami vezet, akár tudomásul veszed akár nem.
Bizonyítékot ne várj.
A döntés a tiéd.
Olvastam egy cikket, amiben egy fizikus előállt egy lehetséges magyarázattal. A magam részéről hitelesnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!