Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a mennybe jut az emberiség...

Ha a mennybe jut az emberiség jó része, tekintve ha jó emberek voltak akkor?...

Figyelt kérdés
Akkor nem elkerülhetetlen a különbőző értékrendek ütközése a generációs rétegek között, ami veszekedésre adva okot, azaz nem is annyira lehet békés a menny mint ahogy leírja a biblia?
2021. febr. 12. 10:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ezt honnan veszed, hogy ,,a mennybe jut az emberiség jó része” ?
2021. febr. 12. 12:20
 12/25 anonim ***** válasza:
62%

"Igen, csak a páli teológia benne van a Bibliában, a többi meg nincs ;)"

Ja és a páli teológiáról annyit, hogy semmi ellentmondás nincs közte és Krisztus szavai közt. A többi teológia pedig tele van fel nem oldható ellentmondással.

2021. febr. 12. 12:20
 13/25 anonim ***** válasza:

"Igen, csak a páli teológia benne van a Bibliában, a többi meg nincs ;)"

Idézd akkor, ha van ilyen.

"Te nem az igaz Krisztust követed, hanem az egód alakította hamis krisztusképet"

Vagy inkább rád igaz. Pál is azt mondja:

"12Arra gondolok, hogy akadnak köztetek, akik így nyilatkoznak: „Én Pállal tartok, én meg Apollóval, én Kéfással, én meg Krisztussal.” 13Talán megoszlott Krisztus? Vajon Pált feszítették értetek keresztre, avagy Pál nevében keresztelkedtetek meg?"

Talán ebben kéne követned Pál apostolt.

2021. febr. 12. 12:27
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

Na és ezt miért nem idézed? Sokkal inkább adja as szövegkörnyezet:

11,1 Legyetek az én követőim, mint én [rész 4,16. Fil. 3,17. 2 Kor. 6,3-10.] is a Krisztusé.

Amit te idézel, az szövetgkörnyezet szerint versengés volt. Ha tovább olvasod, akkor találkozol ezzel:

3,6 Én plántáltam, [Jak. 1,21. rész 4,15. Csel. 18,1.4.8.] Apollós öntözött; de [Csel. 18,24.28.] az Isten adja vala a növekedést.

Csak két igével kellett volna tovább olvasno, de akkor cáfoltad volna saját magad. Pál írja azt, amit én is mondok. Ha Pál követőője vagy, akkor Krisztus követője vagy, mert Pál magyarázza, hogy hogyan kell helyesen Krisztust követni. Tényleg nem értetted meg, hogy így nem Pálé, hanem Krisztusé vagyok?

Talán ezeket kellene Páltól idézned.

"Idézd akkor, ha van ilyen."

Lássuk: Római levél, Galata, 1és 2 Korintus, Efézus, Filippi, Kolossé, Thessaliniki, 1-2 Timóteus, Tutus, Filemon. Hogy követheted Krisztust helyesen, ha nem ismered ezeket a leveleket? Ez a páli teológia. Láthatod, hogy ha Pált követem, akkor Jézust követem, mert Pál Jézusról ír. Nem olvastad ugyanezt az ószövetségben Mózesról?

Továbbra is várom, hogy a te teológiád milyen alapokon nyugszik. Mert az nem válasz, hogy Krisztust követed. Mi alapján követed Krisztust? Vagy azért nem válaszoltál, mert igazam van? Ezért terelsz? Nem vagy tisztességes, pedig Krisztus igazi követőjétől elvárható, hogy őszinte legyen, ne legyen takargatnivalója, és amit ír, azt tudja tisztességesen alátámasztani.

További kérdésem, hogy mi kifogásod Pál levelei ellen, hogy ennyire ellene vagy a páli teológiának, ennyire felháborít, és egybemosod holmi "Béla és Jolán" teológiával?

Most a te válaszköröd következik!

2021. febr. 12. 12:41
 15/25 anonim ***** válasza:
60%

Én nem vagyok egyáltalán Pál ellen, csak nem kezdem el bálványozni, nem emelem a többi apostol fölé, ahogy Pál se teszi magát egyébként. Pál is csak egy oszlopa az igazságnak, ahogy bármelyik másik apostol.

Sőt Pál legtöbb levelét csak egy adott gyülekezetnek címezte, a többi apostol pedig az egész Egyháznak írta.

"További kérdésem, hogy mi kifogásod Pál levelei ellen, hogy ennyire ellene vagy a páli teológiának, ennyire felháborít, és egybemosod holmi "Béla és Jolán" teológiával?"

Ez pedig egy hányadék kiforgatása annak, amit írtam, gusztustalan vagy.

2021. febr. 12. 13:05
 16/25 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%
#15 ne szolgalj a Satannak angyalborben!
2021. febr. 12. 13:11
 17/25 anonim ***** válasza:
42%

Az emberiség kis része a Földön maradva éli túl Isten napját.

A Feltámadáskor királyok, parasztok, rabszolgák fognak feltámadni, és tudatában lesznek hogy Ők kik voltak. DE a Messiási királyságban a királynak meg kell értenie, hogy már nem királyi rangban, hanem egyszerű emberként kell élnie, és megkell tanulnia Isten szándéka szerint élni.

Ha ez nem tetszik valakinek, és lázadozik, sajnos befejezi az életét, örökre.

2021. febr. 12. 16:33
 18/25 anonim ***** válasza:
90%
Nem elég "jó embernek" lenni, hogy bekerülj a mennybe.
2021. febr. 12. 16:57
 19/25 anonim ***** válasza:

"különbőző értékrendek ütközése a generációs rétegek között"

Bocs, ezt nem értem, hogy ez mit takar? Én legalábbis nem ismerek ilyet az én környezetemben. Fel tudsz sorolni párat?

2021. febr. 12. 20:29
 20/25 anonim ***** válasza:

Ez miben nyilvánulna meg?

Például abban, hogy aki 2000 éve halt meg, az jogosan tart rabszolgát.

Te meg - remélhetőleg - megütközöl ezen.

Más: valóban a páli teológia van a Bibliában.

De ez sajnos GYÖKERESEN más, mint a jézusi teológia!

Ami sajnos csak nyomokban van benne a Bibliában.

2021. febr. 12. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!