Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elvettem valakinek a lábtörlőj...

Elvettem valakinek a lábtörlőjét. Ez bűn lehet isten előtt?

Figyelt kérdés

Otthonról felhívtak hogy kéne egy lábtörlő az egyik rokonomnak, de nagyon meg vagyok szorulva anyagilag ezért bementem az egyik 10 emeletes lépcsőházba, kiválasztottam egy lábtörlőt és elvittem. Nagyon hiszek istenben és nem akarok bűnt elkövetni , de ezt mégis megtettem és már odaadtam nekik. Ez nagyon nagy bűn? Hogyan tudnám jóvátenni? Leginkább vallásos emberek véleménye érdekel.

24/N

2021. jan. 27. 09:38
1 2
 11/13 KZitus ***** válasza:

Szia

Arról kérdeztél, bűne-e? Hát ír a Biblia arról, mi Isten véleménye a lopásról, és le is íratta nekünk.

„Aki lop, többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzon keményen, azt cselekedve kezével, ami jó munka, hogy legyen mit odaadnia a szükségben levőnek” Efézus 4:28. „Ne vezessenek félre titeket. . . .sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát” 1Korintusz 6:9, 10.

Figyeld meg, bárki ha lop, akkor azt MINDIG meg tudja magyarázni. Mert valóban, mindenféle lopás mögött áll egy indok. De a kérdés nem az, mi emberek milyen indokot tudunk/mondunk a tettünkre,inkább az, hogyan tekinti azt Isten! Mert sem a lábtörlő gazdájától, sem sem tőlem, sem az ide íróktól büntetést nem kapsz.

De a fenti bibliai idézet szerint már nem így van. Viszont Isten ezt a bűnt is megbocsássa, ha a megfelelő lépéseket megteszed, ami között az első a megbánás, azután a megbánásod bizonyítékaként kártérited a tulajdonost.

A mózesi törvény sokkal szigorúbb volt, hiszen olykor 2x, de akár 4x-en kellet visszaadni az okozott kárt. Bár a keresztények nincsenek a mózesi törvény hatálya alatt, azt a parancsot kapták, hogy szeressék az embertársaikat. „A szeretet nem cselekszik rosszat a felebaráttal”, ezért a lopásnak nincs helye a keresztények között.Róma 13:9, 10

" A törvénygyűjtemény – „ne kövess el házasságtörést!”, „ne gyilkolj!”, „ne lopj!”, „ne kívánj mohón!”, vagy bármelyik másik parancs – ebben a kijelentésben van összefoglalva: „Szeresd az embertársadat, mint önmagadat.” A szeretet nem tesz rosszat a másik emberrel. Aki tehát szeret másokat, valóban megtartja a törvényt."

Röviden ezek a bibliai alapelvek, amelyeket figyelembe vehetsz, de természetesen a döntés a tiéd.

2021. jan. 27. 13:50
 12/13 anonim ***** válasza:
Nyilván nem akkora bűn, de hát feltetted a kérdést, te is tudod, hogy gáz. Nekem lopták már el a lábtörlőmet, nem akartam elhinni, hogy itt tartunk, hogy az emberek lábtörlőket lopkodnak egymástól, mikor 200 forintért már kapni... De bosszankodtam, mert eszmei értéke volt, első közös otthonunk volt, úgy vettük.
2021. jan. 28. 09:48
 13/13 anonim ***** válasza:
Szia! Igen, a 7. parancsolat az, hogy ne lopj! A lelkiismerreted piszkál és ez már jó! Készülj fel rendesen a szentgyónásodra (lelkitükör segítségével, és írd össze a bűneidet száma és fajtája szerint egy lapra, hogy biztosan ne maradjon ki semmi sem) és keress egy atyát, akinél gyónhatsz. Csak akkor menj el gyónni, ha tenyleg komolyan is gondolod, hogy változtatni akarsz, igyeksz betartani a tízparancsolatot, különben érvénytelen a gyónásod!
2021. jan. 28. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!