A hitetlenek csak a végtelen számú párhuzamos univerzumot fogadják el és a kitalált középkort is elfogadják mindenféle bizonyítékok nélkül?
Meg lehet cáfolni, de nem számítások alapján - hanem úgy, hogy elmegyünk mindenhova.
Ez nem fog összejönni.
11es. Kezdem látod érteni. És ekkor jön több érvelés típus is a vitában, de folyton cáfolni nem lehet. Valamit neked is kell állitanod és alátámasztanod a vita során. Eddig csak kijelentést láttam tőled.
Félre ne értsd, nem vagyok ellened, szerintem ötletes nézőpont a tied. De ha már vitázunk tegyük azt szabályok szerint.
A párhuzamos univerzum a multiverzum elmélet egyik leírása, modellje.
Itt vannak a multiverzum modellek:
- Végtelen univerzumok
- Buborék univerzumok
- Párhuzamos univerzumok
- Elágazó univerzumok
- Matematikai univerzumok
Természetesen egyik sincs bizonyítva, azonban ma már elfogadottabb a Multiverzum elmélet.
Igazából ez nem kell, hogy meglepő legyen, mert a világ szerintem több lehet annál, mint amilyennek hisszük: a középkorban kiderült, hogy a ptolemaioszi világmodell téves, ahogyan az is, hogy a Tejútrendszer nem egyenlő a teljes Univerzummal, hanem vannak más galaxisok is. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy nem ez az egyetlen Univerzum, ami létezik.
Feltehetően ez azért zavarhatja némelyik hívőt, mert a multiverzum üheti a finomhangolt univerzumról szóló érvét. Ha ugyanis nem ez egyetlen Univerzum, hanem azok megszámlálhatatlan sokasága létezik, akkor a miénk csak egy a sok közül, amelyik alkalmas az intelligens élet kialakulására. Más Univerzumok meg nem alkalmasak rá, vagyis a galaktikus lottón a mi Univerzumunk nyert (ha jól emlékszem a húrelméletből fakadóan eltérő fizikai törvényekkel rendelkező több Univerzum létezhet). És ennyi, nincs benne semmi különös.
Persze erre a haladóbb gondolkodású hívők meg azt fogják mondani, az egész Multiverzumot Isten teremtette.
Szóval az Univerzumokkal kapcsolatos kutatások érdekesek, de azok száma nem hiszem, hogy választ ad arra a kérdésre, hogy létezik-e Isten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!