Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed? Hívők válaszá...

Mi a véleményed? Hívők válaszát varom. Jehovisták kimeljenek.

Figyelt kérdés
Sziasztok katolikus hivő vagyok, anyu, mama papa mindig a szaraz zsomlet vagy peneszedett kenyeret a kazanba dobaljak a tuzbe, en haragszom erte, ez normalis? Mondtam hogy nem szabad
2021. jan. 16. 10:12
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem szabad? De most tényleg?
2021. jan. 16. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Miért ne lehetne?

Ha nem dobálják bele, nem lesz kevesebb nélkülöző.

2021. jan. 16. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Jogos a harag. De nem azért, mert eldobják a penészes ételt, hanem azért mert többet vesznek a kelleténél. Vigyázni kell, hogy ne történhessen meg, hogy az étel ránk romlik. Ezt beszéljétek meg! Nem szabad pazarolni.
2021. jan. 16. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Nem a pazarlásról, nélkülözőkről van szó.

A Kérdező írta, hogy katolikus. A katolikus teológia szerint a pap az ostyát a misében Krisztus valóságos testévé változtatja át.

Ez a néphitben az egyszerű kenyér tiszteletévé alakult át, ami szerint a sima kenyérrel is tisztelettel bánunk, pl. nem harapjuk, csak törjük. Illetve nem dobjuk a szemétbe.

Ha nincs háziállat, amivel meg lehetne etetni, én a penészes, romlott kenyeret lelkiismeret furdalás nélkül kidobnám, hisz még az átváltoztatott Ostyát is meg lehet semmisíteni, ha fizikai romlás jelei mutatkoznak rajta.

2021. jan. 16. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Igazából nincs tiltva, de az ételt meg kell becsülni. Amikor sok száz millió ember éhezik, törekedni kell arra, hogy legalább mi ne dobjuk ki az ételt.
2021. jan. 16. 11:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Szintén Katolikus hivő vagyok, gyermekkoromban a Nagymamám a penészes vagy megszáradt kenyérdarabokat vagy a kutyának, vagy a macskának adta, vagy a kályhába, a tüzbe dobta. Mert a kenyér Jézus Teste,

nem dobhato a szemétbe. Az asztalról morzsákat össze gyüjtötte, és a

tüzbe dobta. Én mai napig ugyanezt teszem.

2021. márc. 28. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!