Jézus zsidó volt?
Sziasztok,
Kedves Kérdező nincs igazad. Az Úr Jézus Krisztus ugyanis egyértelműen kijelenti: "Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tőletek az Istennek országa, és oly népnek adatik, amely megtermi annak gyümölcsét." (Mt 21,43)
Az Úr Jézus Krisztus elsősorban Isten Fia volt, és csak másodsorban volt zsidó testi leszármazás szerint Mária révén.
Üdv. Péter
Kedves Kérdező,
Szerintem kössünk kompromisszumot:
1. A zsidók kiválasztott nép voltak Ábrahám leszármazottjaiként
2. Az Úr Jézus Krisztus új szövetséget kötött amely már minden emberre kiterjedő szövetség - vagyis a zsidó népnek a kiválasztottsága ilyen értelemben megszűnt
3. Jézus nem írt semmit, ellenben valóban mondta azt, hogy aki őt követi az üldöztetni fog
4. A zsidók jelentős többsége ma nem követi Jézust
5. A keresztények követik Jézust ők az a "nép" akik megtermik az Isten országának gyümölcseit
6. A keresztényeket legalább annnyi helyen üldözik világszinten mint a zsidókat
Üdv. Péter
Kedves Kérdező,
Én nem tudom, hogy te honnan veszed az információkat amiket megosztassz velünk. Valóban léteznek - nagyon kis számban - az Úr Jézus Krisztusban mint messiásban hívő zsidó emberek. De ezek száma elenyésző. A zsidók jelentős nagyon-nagy többsége itt Magyarországon, és akár Izraelben vagy az USA-ban is az Úr Jézus Krisztust - jó esetben - csak egy zsidó tanítónak tartja. Sokuk a judaizmusban hisz és ma is várja a messiást, akiről egészen más elképzelésekkel él. Sőt sajnos a zsidó származású emberek jelentős része ateista, aki megtagadja még a saját népének vallását is, vagy ha nem is fejezi ki ezt ilyen módon, de egyáltalán nem gyakorolja a vallását.
Ezek a tények sajnos.
A zsidók száma világszerte kb. 20 millió fő
A judaizmushoz tartozó zsidók száma kb. 14 millió
Üdv. Péter
Üdv. Péter
Kedves Kérdező,
És úgy gondolod, hogy az Úr Jézus Krisztus csak róluk beszélt, arról a "kevés zsidó emberről" aki szerinted üdvözülni fog?
Velük állítod szembe azt a több mint 2,2 milliárd(!) embert aki ma a világban kereszténynek vallja magát? Szerinted ez így igazságos lenne?
Tudod én egy nagyon kis felekezethez tartozom, mi kb. annyian vagyunk mint az összes zsidó ember világszerte. Ez a teljes kereszténységnek a 0,2%-a. Akikről te beszélsz azok pedig még a 0,05% sem érik el a kereszténységen belül...
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!