Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az állatokat megenni nem...

Ha az állatokat megenni nem bűn, akkor játékból vagy élvezetből megkínozni őket miért az?

Figyelt kérdés

Ha az állatok csak arra vannak, hogy megegyük őket, vagy szerszámnak használjuk őket, akkor miért kell élniük és menekülni?

Ha az állatok érző lények, miért kell őket megenni?

Vagy miért szabad?

Vagy Isten miért kényszerít rá, hogy folyjon mindenfele a vér?

Természetesen érzem a különbséget a marcangolás és sima ölés között. De akkor sem tűnik normálisnak, aki ilyet teremet...

Vagy velem van a baj???

2021. jan. 13. 17:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Belemagyarázol olyan dolgokat a dologba, amik nem úgy vannak, mert nem a kérdést boncolgatod, hanem egyszerűen fel akarod jogosítani az ellenszenvedet valamivel szemben és ez amúgy rohadtul átlátszó.

Például, hogy a szexuális ragadozónak szükséglete, hogy megerőszakoljon valakit. Nem, a szexuális ragadozó azt hiszi, hogy szükséglete a megemlített, de valóban nem az. Ha nem erőszakolna meg senkit, a szervezete akkor sem kapcsolna le.

És itt a külömbség, hogy mire van szükségünk és hogy mit veszünk el. Azokat a dolgokat, amiket szükségesnek hiszünk, de nem azok, függőségeknek nevezzük, ami egy betegség. Ellentétben a zsákmányszerzéssel. A kereszténység ugyanúgy elítéli a függőségeket, mint a modern erkölcs. Magyarul az, hogy te szórakozásból ölsz, az elítélendő. Mind a kereszténység, mind a modern erkölcs szempontjából. A szenvedés okozását pedig szintén megveti mindkettő.

2021. jan. 13. 22:05
 12/20 A kérdező kommentje:

"a szervezete akkor sem kapcsolna le."

Itt azon van a hangsúly, hogy ha nem akarnék ölni, lekapcsolna...

2021. jan. 13. 22:59
 13/20 A kérdező kommentje:
Persze nekem kényelmes, mert megölik helyettem az állatot. Csak fizetnem kell érte.
2021. jan. 13. 23:00
 14/20 A kérdező kommentje:
Befejezem, mert már én is unom. Nem tudom mit akartam elérni vele.
2021. jan. 13. 23:12
 15/20 anonim ***** válasza:

"Itt azon van a hangsúly, hogy ha nem akarnék ölni, lekapcsolna..."

Akkor most csak gyakorló téziseket csinálunk? Annak mi érteleme? Nem te vagy az a kérdező, aki az állatok kategóriában kiírta, hogy az állatvédők hogyan ehetnek húst?

2021. jan. 13. 23:36
 16/20 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok. 99%-ban itt vagyok jelen:

Kultúra és közösség

Ezotéria

Egyéb kérdések

Az állatok kategóriába szerintem még nem írtam.

És ne értsd félre. Nem az állatok, hentesek, húsevők, vagy vegán a célpontjaim...ők nem tehetnek róla, hogy ilyen világba születtek.

2021. jan. 13. 23:40
 17/20 anonim ***** válasza:
a bűnösöket megölni is bűn, így lett sátánunk
2021. jan. 14. 11:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Te is olyan mint az Eurovíziós kérdező. Aki 3 eladótól is feltesz naponta kérdéseket. ( Evidiky, Petra Frey, Anabel Bratz Prides.)
2021. jan. 18. 11:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Azért, mert az evés az élet természetes része(akkor is, ha húsevésről van szó, vagy szerinted az oroszlánok csak unalomból vadásznak?), az élvezetből kínzás viszont arra utal, hogy az illető pszichopata. Nem mindegy, hogy azért vágod el a tyúk torkát, mert enned kell, ez úgymond egy szükséges rossz, vagy azért, mert élvezettel tölt el egy másik érző lény szenvedése és még külön lassan is csinálod. Nyilván a tyúk szemszögéből nézve mindkettő egyformán kegyetlenség, mert meghal, de a mi szemszögünkből nézve más. A világban sokminden nézőpont kérdése, sőt minden jó vagy rossz csak nézőpont szerint éppen az, ami.

“Ha az állatok érző lények, miért kell őket megenni? Vagy miért szabad?”

Azért, bakker, mert Isten vagy nevezzük akárhogy, teremtett húsevő lényeket is. Kegyetlen vagy sem, ez van, bele kell törődni. Az a baj, hogy a jóléti társadalmakban már annyira unatkoznak az emberek, hogy minden szarságon problémáznak. Mindenki Istent akar játszani. Pedig olyan világ sosem lesz, ahol mindenki mindenkit szeret meg minden szép és jó. Sajnos nem ilyennek lett teremtve a világ.

“ De akkor sem tűnik normálisnak, aki ilyet teremet...”

Hát, szerintem sem. De tudsz valamit tenni? Nem. Akkor ne rágódj rajta.

2021. jan. 25. 13:23
 20/20 anonim ***** válasza:

Az állatok pont annyira érző lények, mint az emberek, ha nem jobban. A legtöbbe több jóság szorult, mint az emberekbe. Hogy miért? Mert ők soha nem ártanak pusztán gonoszságból másoknak, erre csak az ember képes. Viszont ha nem eszik meg a többi állatot(a ragadozók nyilván), akkor éhen halnak. Ennyi erővel te sem vagy érző lény, mert eszel. Wtf...

2021. jan. 25. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!