Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Homoszexuális férfiként...

Homoszexuális férfiként üdvözülhetek? Vagy elkell fogadnom hogy a tűznek a tavába leszek vetve Isten keze álltal

Figyelt kérdés
2020. dec. 15. 18:34
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Üdvözülhetnek.
2020. dec. 15. 18:42
 2/27 anonim ***** válasza:
19%
Najó. Kicsit sok volt a homo kérdés, sokszor ugyanaz. Zárjuk le a témát és engedjünk helyet más kérdéseknek id
2020. dec. 15. 18:48
 3/27 A kérdező kommentje:
Valaki vâlaszolna?
2020. dec. 15. 18:50
 4/27 anonim ***** válasza:
86%
Esetleg ha elolvasnád a választ, látnád, hogy válaszoltak :)
2020. dec. 15. 18:53
 5/27 anonim ***** válasza:
82%
18:42
2020. dec. 15. 18:53
 6/27 A kérdező kommentje:

De az nem válasz

Valaki leirja a rituálét hogyan kell jézus nyomdokaiba lépni lépésról lépésre

2020. dec. 15. 18:58
 7/27 anonim ***** válasza:
65%

Már legalább százszor fel lett téve a kérdés itt a GyK-n. Keress rá! De úgysem fogod tudni, kinek higgy. Éppen ezért kellene egy emberi véleményektől, emberi szubjektivitástól mentes forrás. Én a Bibliát ajánlom, és amíg van időm, szívesen beszélgetek bárkivel a Biblia tanításairól.

De egy emberről kimondani, hogy 100% biztos nem üdvözül, azt én biztos nem fogom, még akkor sem, ha tudom, hogy hitem szerint Isten a bibliai újszövestégben foglaltak alapján fog ítélni az utolsó napon. Én ember vagyok, és minden körülményt nem ismerek, és az emberek szívét, illetve rejtett (felszínre nem hozott) gondoltaait, dolgait sem ismerem, ezért kizárt, hogy tökéletesen ítélkezni tudjak. Isten viszont mindent tud.

De ha azt szeretnéd kérdezni, hogy szerintem a homoszexualitás bűn-e, akkor azt tudom mondani a Biblia alapján, hogy igen, bűn. Homoszexualitás alatt én a homoszexuális fantáziálást vagy cselekedeteket értem, nem feltétlenül a vágyat. Maga a vágy, amíg ellene állsz, hogy a gondolataidat és testedet átadd neki, az addig csak kísértés. Jézusnak is volt mindenféle kísértése, valószínűleg homoszexuális kísértése is, hiszen a Biblia szerint "próbára tétetett mindenben". Mivel Jézus próbára tétetett mindenben, át tudja érezni a homoszexuális kísértés nehézségeit, és ha Jézushoz fordulsz, ki tud meneteni belőle.

üdv Stefán

2020. dec. 15. 19:02
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

6/7 A kérdező kommentje:

De az nem válasz

Valaki leirja a rituálét hogyan kell jézus nyomdokaiba lépni lépésról lépésre

Igen, a homoszexuálisok is üdvözülhetnek...Jézusnak szerintem annyi lenne a kérése, hogy ne TÚL szorosan a nyomdokában.

2020. dec. 15. 19:10
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből, és szeresd felebarátodat, ahogy/és magadat is! Jézus szerint kb ez a fő parancs! Ha ez megvan, akkor üdvözülni fogsz!
2020. dec. 15. 19:12
 10/27 anonim ***** válasza:
61%

#9 Ha teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből szereted Istent, akkor minimum nem teszel olyat, amitől ő undorodik. A homoszexualitás pedig ilyen. De Jézus a szexuális tisztaság elvárásában oda tette a mércét, hogy aki kívánsággal megnéz egy nőt, az már paráznának számít (Lásd Máté 5). Szóval aki heteroszexuális, az is lehet simán olyan ember, aki undorító dolgokat tesz Isten szemében, és bemocskolja a saját lelkét.

Mt 5:27-30

Hallottátok, hogy megmondatott: „Ne paráználkodj!” Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és vesd el magadtól, mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, mint ha egész tested vettetik a gyehennára. Ha pedig jobb kezed visz bűnre, vágd le, és vesd el magadtól, mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, mint ha egész tested vettetik a gyehennára.

üdv Stefán

2020. dec. 15. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!