Mi a 7 főbűn?
A Biblia nem tanít főbűnökről, ez a Katolikus Egyház tanítása. Találsz róla információt a wikipédián: [link]
Ha viszont a Biblia tanítását szeretnéd megismerni a bűnökről, azok súlyosságáról, vagy bármi másról, akkor írj privátban és szívesen segítek!
7 főbűn katolikus tanítás:
A Biblia szerint ma már (Újszövetség) csak egy főbűn (halálos bűn van), ha nem hiszel az Úr Jézusban
(Példabeszédek 6:16–19) 16 Hat dolog van, amit Jehova gyűlöl. Igen, hét dolog, amit utál: 17 a gőgös szem, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kéz, 18 az álnok tervet forraló szív, a gonoszságra siető láb, 19 a hamis tanú, aki folyton hazudik, és az, aki viszályt szít a testvérek között.
(Jelenések 21:7, 8) . . .. 8 De a gyávákra, hitetlenekre, szennyükben undorítókra, gyilkosokra, azokra, akik szexuális erkölcstelenségben élnek, spiritizmussal foglalkoznak, a bálványimádókra és az összes hazugra a tűzzel és kénnel égő tó vár. Ez jelenti a második halált.”
(Galácia 5:19–21) 19 A test cselekedetei pedig nyilvánvalóak: szexuális erkölcstelenség, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, haragkitörés, nézeteltérés, megosztottság, szektás csoportosulás, 21 irigység, részegség, vad mulatozás és effélék. Figyelmeztetlek titeket, mint ahogy már korábban is figyelmeztettelek benneteket, hogy akik ilyesmiket tesznek, nem öröklik Isten királyságát.
(Jakab 3:14, 15) 14 De ha keserű féltékenység és veszekedésre való hajlam van szívetekben, ne kérkedjetek, és ne hazudjatok az igazság ellen. 15 Ez nem a felülről jövő bölcsesség, hanem földi, állatias, démoni.
"A Biblia szerint ma már (Újszövetség) csak egy főbűn (halálos bűn van), ha nem hiszel az Úr Jézusban"
A katolikus tanítás szerint a halálos bűn és a főbűn nem ugyanaz. Nagyon nem.
Főbűn azért "fő", mert a bűnök "feje", vagyis kiindulási pontja. A hét főbűn nem azért "fő", mert olyan súlyos, hanem mert kapu más, súlyos bűnökhöz.
"A katolikus tanítás szerint a halálos bűn és a főbűn nem ugyanaz. Nagyon nem."
Tudom. Ha megfigyeled a válaszom, sehol nem írtam, hogy a katolikus főbűn az egyenlő lenne a halálos bűnnel, de köszi a felesleges irkálást, mivel ezeket mindenki tudja.
Látom nem értetted a válaszomat. Ma már egy főbűn van, ami egyben halálos is. Így érted, hatoska?
Heteske:
Rendben. Én leírtam, hogy a katolikus teológia szerint a főbűn és a halálos bűn nem ugyanaz a fogalom. Szerinted viszont ugyanaz és egy van belőle. Mást értesz a kifejezés alatt. Amivel semmi gond, gondold így. Nem ez alapján fogsz egyébként üdvözülni.
Félre ne értsd: Krisztus elutasítása a katolikus teológia szerint is halálos bűn. A főbűn azonban egy másik fogalom: A 7 főbűn nem halálos bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!