Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondanátok pár történetet...

Mondanátok pár történetet Szent Erzsébettel?

Figyelt kérdés
Kéne belőle előadást készítenem, és érdekesebb történeteket szeretnék írni, nem csak az eredeti rózsás sztorit. Nagyjából utánaolvastam és találtam párat, de ha tudtok linkeljetek vagy írjatok kérlek érdekes történeteket vele kapcsolatban! Köszi :)

2020. dec. 5. 16:11
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Asszem a tetvek a hajába elvileg igazgyöngyöké váltak a legenda szerint. És a vicc hogy igazi legenda xd
2020. dec. 5. 16:12
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Négyszáz évvel vagyunk azután, hogy Jeruzsálem falait újjáépítették.

A várostól nem messze lakik egy pap, Zakariás a feleségével, Erzsébettel. Sok éve házasok, de nincs gyermekük.

A nevének jelentése:E·lei·szaʹbet; a héb. ʼE·lí·seʹvaʽ névből, amelynek jelentése: ’az én Istenem bőség; a bőség Istene’)

Erzsébet a lévita Áron papi családjából származott.

A hatodik hónapban aztán meglátogatta őt a rokona, Mária.

Mária útra kel, hogy meglátogassa Erzsébetet, aki férjével, Zakariással a judeai hegyvidéken lakik.’ Mária Erzsébetnél marad körülbelül három hónapig. Nem kétséges, hasznos segítséget jelenthetett Erzsébetnek terhességének ezekben az utolsó heteiben

Nem sokkal azután, hogy Mária hazautazik, Erzsébet megszüli a kisfiát.

Milyen öröm, hogy a szülés minden baj nélkül folyik le, Erzsébet és a baba is jól vannak.

(Lukács 1:7) 7 Gyermekük azonban nem volt, mert Erzsébet meddő volt, és mind a ketten idősek voltak.

(Lukács 1:13–17) . . .„Ne félj, Zakariás, mert könyörgésed kedvező meghallgatásra talált, és Erzsébet, a feleséged fiút szül neked, akit nevezz Jánosnak. 14 Örülni fogsz, és nagyon boldog leszel, és sokan örömmel fogadják majd a születését, 15 mert nagy lesz ő Jehova szemében. Bort vagy bármilyen alkoholt pedig egyáltalán nem szabad innia. Már a születése előtt áthatja őt a szent szellem, 16 és az izraeliták közül sokakat visszafordít Istenükhöz, Jehovához. 17 Azonkívül előtte fog járni Illés szellemével és erejével, hogy visszafordítsa az apák szívét a gyermekekhez, és segítsen az engedetleneknek bölcsen cselekedni, és azt tenni, ami helyes, hogy felkészített népet állítson Jehova elé.”

2020. dec. 5. 19:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a kenyérré váló rózsákat ismerem, illetve hallottam egy másikat, ami hirtelen nem jut eszembe. Van több szentek élete könyv, nézd meg esetleg abban.
2020. dec. 5. 19:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Sikerült találnom pár másikat! Azért köszönöm a válaszokat!
2020. dec. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!