Kereszténységen belül milyen ágazathoz tartozol?
Figyelt kérdés
2020. nov. 28. 11:37
A kérdező szavazást indított:
Római katolikus
Görög katolikus
Református
Evangélikus
Baptista
Hit gyülekezete
Adventista
Jehova tanúi
23 szavazat
1/7 anonim válasza:
Nem tartozom semmilyen szervezett egyházhoz.
4/7 anonim válasza:
Krisztusi Erkölcsi Gondolkodás. Nem létezik, de én ezt vallom.
5/7 anonim válasza:
A fentiek közül egyikhez sem. Tagja vagyok egy egyháznak, de nem egy egyházhoz vagyok elkötelezett, hanem Krisztushoz. Bármely egyház letérhet Isten útjáról, mert emberekből áll. Te se kötelezd el magad véglegesen se emberi vezetőnek, se emberi közösségnek! Egyháznak azért vagyok tagja, mert az egyház nagy jelentőségű Isten tervében, a kereszténységet nem egyszemélyes hősök alkotják, hanem "csapatsport". Jézus és apostolai Isten családjában gondolkodtak, Isten családja pedig az egyház, amely az újjászületett hívők olyan közössége, akik követik Jézust. Ha a jelenlegi egyházam nem fogja ezt tenni, akkor kivárom, amíg Isten ezt a közösséget elveti, és felemel egy másikat, én pedig megkeresem őket.
üdv Stefán
6/7 anonim válasza:
Nem tartozom 1 ágazathoz. Emiatt az összeshez tartozom.
7/7 anonim válasza:
A nihilistának mondanám, hogy katolikus ,keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!