Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meleg férfi vagyok akkor...

Ha meleg férfi vagyok akkor én már a pokolba kerülök? :--(

Figyelt kérdés

#Igen-
2020. nov. 24. 20:24
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyi homofób gyökeret a kereszténységbexd biztos ha van pokol találkozom velük xd."

WTF? Mit írtam amitől szerinted homofób vagyok?

2020. nov. 25. 16:46
 32/37 anonim ***** válasza:
31es. Akinek nem inge ne vegye magára. Nyilván nem rád értettem ha nem bántót közöltél.
2020. nov. 25. 18:30
 33/37 Hoffman József ***** válasza:
11%

Leginkább a liberálisok szeretik ismételgetni a "homofób" jelzőt, mert talán azt hiszik, megijedünk tőle, mit a Gyalog galopp-ban "a lovagok, akik azt mondják: Ni", ni-zésétől. Tehát hiába "mi vagyunk a libernyákok, aki azt mondják: homofób, homofób", kár erőlködni, csöppet sem érdekel, milyen jelzőkkel akanak megbélyegezni. Nem számít, milyen agyatlan műszavakat találnak ki, csak az számít, amit Isten mond a fajtalanságról, amit újabban szépítőleg homoszexualitásnak neveznek: ez bűn.

Azonban még sem emiatt fog egy "meleg" személy a Pokolba kerülni. Egy előző kérdésben is éppen ez a téma került elő. Az emberek azért kerülnek a Pokolba, mert bűnösek. De nem amiatt lesznek bűnösek, amit tesznek (pl. hogy homoszexulis viszonyt folytatnak), hanem azért követnek el bűnöket, MERT BŰNÖSEK. Minden ember bűnös természettel születik, melynek aztán különböző "tünetei" lesznek az élete során. Azaz a bűnös természete miatt különféle fajta és súlyú bűnöket követ el. Az egyik ilyen bűn a homoszexualitás. Tehát, ha fel is hagy vele valaki, attól még bűnös marad, legfeljebb "tünetmentesen". A bűnt egyedül Jézus Krisztus vére tudja lemosni. Ő magára vállalta minden bűn és bűnös büntetését. Megfizette a büntetést helyettünk. Aki megvallja a bűnét, és kéri Jézus Krisztust, hogy legyen a Megváltója, annak az Atya Isten beszámítja a Jézus által megfizetett árat, és igaznak nyilvánítja.

Ez az, amit a keresztyének megtérésnek neveznek.

Egy homoszexuális akkor kerülheti el kárhozatot, azaz a Poklot, ha elismeri, hogy amit tesz, az nem betegség, nem is egy természetes irányultság, hanem bűn. Ezt megvallja Jézusnak, és kéri Őt bocsássa meg neki ezt a bűnt, és váltsa meg őt a jogos büntetéstől.

Aki alázatos szívvel járul Jézushoz, azt Ő nem küldi el, hanem örök életet ad neki. Majd utána Szent Lelke által segíteni fog megváltozni, és elhagyni a bűnös szenvedélyeket.

2020. nov. 25. 21:17
 34/37 anonim ***** válasza:
0%
Pokolra jutsz
2020. dec. 21. 13:40
 35/37 anonim válasza:

Édes Istenem, dehogy xd

Ha valaki jó ember, kedves, segítőkész, szorgalmas meg egész életében segített másoknak,az nem hiszem, hogy pokolra kerülne, mert ezek mellett meleg. Isten okkal teremtett olyannak, amilyen vagy. Ennek az el nem fogadása megint csak egy ok az embereknek, hogy csak úgy tudjanak rágalmazni meg még egy plusz dolog miatt bántani másokatxS pedig egyik sem tudja jobban mi van Ott,mert egyik sem lépett be oda Még. De szerintem logikusabb,hogy egy folyton gyűlölködő, előítéletes, passzív ember kerüljön olyasmi helyre, amit említettél,mint egy olyan, aki ezt elfogadja és vele él,mert amúgy ezzel nem bánt senkit.

[link]

[link]

Ezeket csak így itt hagyom😌

2021. márc. 21. 15:53
 36/37 Hoffman József ***** válasza:
0%

Nincs semmi értelme ezt a ki kerül a pokolba kérdést a homoszexuálisokra kihegyezni. Amúgy is dömping van az ilyen kérdésekből. "A magzatgyilkosok a pokolba kerülnek?", "Öngyilkosok a pokolba kerülnek?" stb.

Tisztázzuk: MINDENKI a pokolba kerül, a jótét lelkek is, akár hetero- vagy homoszexuálisok.

A Bibliának, mint Isten szavának világos kijelentése szerint ugyanis minden ember bűnös, nincs senki, aki jót cselekedne.

A "jót cselekedne" alatt nem azt kell érteni, hogy emberi léptékben ne lehetne kedves ember, nem lehetnek jó tettei.

Hanem azt jelenti, hogy rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Az emberi természet pedig alapvetően bűnös, így minden relatív (emberileg nézett) jó cselekedet Isten szemében szennyezett, tisztátalan. "...minden igazságunk olyan, mint a beszennyezett ruha..." - mondja Isten az Ézs. 64:5-ben.

Nem a cselekedetei vagy nemi identitása alapján dől el tehát, hogy ki kerül a pokolba és ki nem. Legfeljebb az ott rá váró ítélet súlya lesz más.

A keresztyénség éppen attól gyökeresen más minden egyéb vallásnál, mert itt nem az embernek kell kiérdemelnie Isten jótetszését mindenféle cselekedetekkel, hanem - mivel ez lehetetlen is volna - Isten maga készítette el a megmenekülést oly módon, hogy maga fizette ki az ember bűnének árát Jézus Krisztus helyettesítő (váltság) halálában és feltámadásában. Aki megvallja (elismeri és megbánja) bűneit, és kéri Jézust Kristust, hogy legyen a Megváltója (ezt hívjuk úgy, hogy hisz Jézus Krisztban), annak Isten nem tulajdonítja többé rá a bűneit, mert Jézus kifizette azokat helyette. Így és csak így kerülheti el a poklot a magzatgyilkos, a meleg, a heteró, és mindenki "aki nem bánt senkit", aki "jó ember, kedves, segítőkész, szorgalmas meg egész életében segített másoknak".

Nem emberi okoskodás, "szerintem..., azt hiszem..." dönti el ki kerül a pokolba, hanem Isten. És Ő a fentiek szerint döntött, el is mondta nekünk, benne van sokszorosan a Bibliában. Ki lehet nyitni, el lehet olvasni. (Róma 3:10, 6:23, 5:8, 10:13)

2021. ápr. 26. 14:05
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha az adód 1%-át egy katolikus egyháznak adod biztosan nem fogsz.
2021. júl. 11. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!