Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A lelkész szerinted igazat mond?

A lelkész szerinted igazat mond?

Figyelt kérdés
Van egy lelkész ismerősöm. 63 éves. 1957.októberben szuletett, 33 évesen tért meg a feleségével azaz már 30 éve. Azt mondja őtet az Úr meghívta a mennybe, benne Isten Lelke van, az vezérli, meg hogy Ő tudja ha meghal ő a mennybe fog kerülni, meg minden embernek meg kellene térni , ! Ha a mi időnkben jon el Jézus akkor őket élve kiragadja a mennybe, meg hangokat hall ő Kapcsolatban van az egiekkel. Ez zavaros hogy van ő azokkal kapcsolatban?? Én is hiszek Evangélikus vagyok, vallom a szentháromságot, de azért azt nem tudom hogy ha meghalok ott egyből mi lesz... zavaros amit a lelkész ismerősöm mond... meg aki nem akar meg térni azt a sátán láncon tartja... ez hülyeség túlzás sztem
2020. nov. 23. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Engem az aggaszt, hogy hangokat hall.
2020. nov. 23. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Csak fanatikus ennyi. Ha ezzel senkinek nem árt, nincs vele gond.
2020. nov. 23. 20:47
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
ez szerintem nem igaz. én is ilyen vagyok de nem hiszek már egy darab vallásba mert nem a vallások szerint müködik a világ. van egézséges szkepticizmusom Jézussal kapcsolatba miszerint ő soha sem fog visszajönni a földre. hiszen eleve küldött volt csak átélte a földi világ nehézségeit. A sorsunk nem a mennybe meneteltől függ. sőt nincs poko és nincs menny mert az univerzum sokkal nagyobb amit ember valaha felfedezhet. Nem az ember az első faj a világegyetemben és nem is az utolsó. bármikor jöhet egy idegen faj fejlettebb is azt hogyan magyarázza az istenhittel? Na azt sehogy. Az eddigi vallások sosem Istenre épültek fel mert mindegyik indított el háborút. Templomos lovagrendet a katolikus egyház hozta létre , a keresztesek mentek Jeruzsálembe keménykedni de az ott lakó emberek nem bírták ezt el. Jeruzsálem sosem a hit központja volt akkor Isten vagy Jézus vagy akár megváltó nélkül is lejátszódtak ezek a dolgok. VÉres háborúk voltak a történelem során és mindig az ember volt a hibás. A vatikán piti kis lázadó olasz tartomány polgárháborúi is mindig maguk között volt sosem Istenért . ennyi. Tehát ha már megtér valaki akkor annak már nem is e világban kellene lennie de itt van. Esetleg a nem tetsző zsarnok embereket kellene innen kiragadni mert nagy az egojuk meg ilyenek. ennyi a gondolatom.
2020. nov. 23. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Legjobb üzlet a szélhámosság! Ez is megerősít az életbölcsességben!
2020. nov. 23. 20:56
 5/10 anonim válasza:
21%
Dehogy mond igazat, van baj a fejében rendesen. Az egész istenesdit azért találták ki, hogy az embereket irányítani tudják.
2020. nov. 23. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Már jó ideje jössz ezzel a hülyeséggel, miért nem hagyod már ott?
2020. nov. 23. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
33%
egy újabb kitalált kérdés, egy újabb kitalált lelkész
2020. nov. 23. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Én hívő vagyok. Szerintem is kissé szélhámosság szaga van a dolognak. Minden ki van nyilatkoztatva a Bibliában, senkihez nem szól közvetlenül az Isten, nincs olyan, h meghívtak a MEnnybe, mindenkinek ugyanaz az üdvösség feltétele. Hamis próféták szoktak ilyenekkel operálni, hogy nekik külön kinyilatkoztat valamit a SZentlélek

"meg aki nem akar meg térni azt a sátán láncon tartja..."

Ez mondjuk igaz. Minden ember a sátáné. Aki ezt nem akarja, Jézusban megtérhet, újjászülethet szellemben és akkor már Istené

2020. nov. 25. 14:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem meghívta, hanem elhívta. Létezik elhívás, amikor Isten kinyilatkoztat valakinek egy nagyobb feladatot, hogy végezze el. Ezt az adott személy tudja, mert neki szól.

Vannak világhírű prédikátorok a mai napig, akik szintén azt állítják, hogy elhívást kaptak. Ilyenkor az elhívás nem konkrétan a mennybemenetelre vonatkozik (bár nyilván oda fog kerülni), hanem a feladatra, amit kapott Istentől, ami legtöbbször az Evangélium hirdetése sok embernek.

2020. nov. 26. 20:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Isten mindig szól hozzánk, csak a világ dolgai miatt nem mindig halljuk meg.
2020. nov. 26. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!