Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézusnak nem voltak bűnei,...

Ha Jézusnak nem voltak bűnei, akkor minek foglalkozott az emberek gyógyításával?

Figyelt kérdés

Ha azt feltételezem, bár tudni nem tudom, hogy a bűntudat a karma kiegyenlítésére való törekvést szolgálja, akkor a bűnmentes Jézus miért próbált karmát gyűjteni jócselekedetekkel?

Vagy ez a trükk az egészben? Hogy csak az lehet a Megváltó, aki annak ellenére energiát hoz létre, hogy nincs energiahiánya?

Bűn=energiahiány

Bűnmentes=energiasemleges vagy energiatöbblet, jó karma

2020. nov. 9. 10:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Komolyan az a kérdésed, hogy egy létező, ami kompetens jót tenni, miért tesz jót???

A bűntudat csak az alsóbb rétegekben működik. Magasabb dimenziós formája már tényleg tudás, nem pedig érzés.

De ha tényleg ez a kérdésed, akkor neked el kéne kezdened foglalkozni a spirituálizmussal, sőt akár a vallások is megadhatják neked akezdet és vég válaszát.

2020. nov. 9. 15:36
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ne haragudj meg, de had kérdezzem már meg tőled, hogy milyen ezotériás és egyéb keleti filozofikus butaságokat és ostobaságokat hordtál itt össze???

Jézus nem akart semmilyen karmát gyűjteni és nem akart a jó cselekedeteivel helyrehozni esetleges korábban elkövetett bűneit. Ez a feltételezés egyenesen ostobaság.

Jézus gyakorlatilag ember feletti, természet feletti csodákat tett nem pedig egy egyszerű halandó ember volt, aki éppen házi orvost játszott!

Jézus a csodatetteivel bizonyította azt, hogy Ő Istentől, az Atyától jött és, hogy Ő a Megváltó Akiben van az emberek örök élete.

2020. nov. 14. 09:12
 13/13 A kérdező kommentje:

Jézus ugyanazokkal találkozott a feltámadása után is? Esetleg klónokkal.

Jézus a halálba ment. "Ahová én megyek, oda nem jöhettek." vagy valami hasonló.

Na most ha feltámadott, Isten feltámasztotta és utána kezdte el a csodatevéseit, de kiken? Kikkel találkozott?

A csodatevéseit halucinálhatták azok akikkel csodákat tett?

Elképzelhető, hogy ha a másvilágra került Jézus, akkor ott teljesen más emberekkel találkozott, mint az a világ, ahonnan átkerült? Odaát. Other side. The truth is out there. Az igazság odaát van. Millió egy utalás van ezekre.

Párhuzamos világba kerülhetett?

Találkozott olyannal aki látta az ő kereszthalálát, vagy akárcsak halála előtt bármikor is találkozott vele?

Mert ha a feltámadás egy másik téridőben történt, akkor nem tudni kikkel találkozott.

Mandulaszemű, vágott szemű volt utána? Szűk pupillákkal?

Jézus mit csinált teliholdkor?

Mi szerepe van a Húsvétnak 3, Júniusnak 6, Szeptembernek 9, December Karácsony 12.

3,6,9,12

Tavaszi napforduló, SzentIvánéj, őszi napforduló, téli napforduló,

3,6,9,12

12.24

12*2=24

Jézusnak voltak be nem teljesült vágyai?

Voltak vágyai vagy félelmei?

Miért ölték meg és kik?

Miért nem merték megvádolni?

Isten bosszújától féltek és ezért kerestek valakit aki meg meri vádolni?

Mi történt a vádlójával?

Ha Jézusnak nem voltak bűnei, akkor ki erészelte őt megvádolni? Isten miért nem állt bosszút azon, azokon akik megvádolták őt hamisan?

Fel lehetett bosszantani Jézust bármivel is?

Hogyan kezelte az őt bosszantó embereket, szituációkat?

Jézus megvilágosodott és utáa kezdte el tanítani az embereket?

Isten megadta neki azt a tudást, ami a bűnmentes együttéléshez szükséges?

Ezért üldözték és ölték meg?

Sziddhárta megvilágosodott. Hasonló történet. Érdekesnek tűnik.

Tehát ez többekkel megtörtént a történelem folyamán.

Nem értek ezekhez, csak nagyon felületesen olvastam, hallottam ezeket a dolgokat, tehát minden kritika teljesen jogos lehet, amikkel illettetek.

Mármint ezeket összemostam, nem így hallottam, ahogy én kérdezem.

2020. nov. 14. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!