Van némi esély arra hogy az ateista tudósoknak van igazuk?
Hívő vagyok és vallásos... nyilván hiszek Krisztusban és a feltámadásban, nyilván nekem van igazam igazam úgy érzem.
De van egy jó barátom, aki kutató biológus, tényleg okos, egyetemen tanít stb. de ő igazi erős ateista... és hát tudom nem helyes de szokott hit vitáink lenni.
Vannak olyan érvei ami nyilván engem is meginogtatnak, hogy az egész Biblia, Egyház dolog csak mese és nem igaz... néha félek lehet e igazuk..
Te, aki még mindig kètelkedsz az Isten szavában...Te, aki azt mondod a Biblia csak mese... Te,aki kineveted és hülyènek nèzed a hívő embereket... Állj meg egy percre és szánj időt arra, hogy utána nèzz annak, amit el utasítasz. A világ jelenlegi helyzete meg van írva a Bibliában. A termèszeti katasztrófák, járványok, az állatok tömeges pusztulása ( döghalálok ) mind, mind meg van írva. Nem egy misztikus mesèvel állsz szemben. Nem kitalált történettel. Isten valóságos és minden úgy történik, ahogy meg mondta.
Ha van időd arra, hogy kinevess és kritizálj másokat a hitük miatt, akkor bizonyára van időd arra is, hogy vedd a fáradságot és gondolkodj el azon, ami történik. Most még van időd el gondolkodni és el fogadni a figyelmeztetést, de az idő egyre fogy és az események egyre gyorsabb fordulatot vesznek. Isten tèged is hív, hogy meg mentesen, hogy kimentsen ebből és azokból a szörnyűsègekből, amik hamarosan el èrkeznek erre a világra. Nem elég azt mondani, hogy Uram Uram! Nem elég az Igèket lájkolni, osztogatni, hanem meg kell tèrni. Ennek a világnak hamarosan vège lesz és eljön az idő, amikor mindenki oda fog állni Krisztus ítèlő szèke elé.
Ismerem a Bibliát. Annak idején prédikáltam belőle a szószékről, több fordításban végigolvastam, bibliakört tartottam stb. Szóval ne fáradj.
Igazából nem is a keresztényeket kell kinevetni, hanem a hozzád hasonló buta híveket lehetne, de nem teszem. A stílusodból viszont látszik, hogy te egy nagyon befolyásolható ember vagy. Egy művelt ortodox vagy katolikus keresztény nálad magasabb szinten van.
"A világ jelenlegi helyzete meg van írva a Bibliában"
Ezt sem lehet bizonyítani. A bibliai jövendölésekhez többféle módszer is van, így nem látom bizonyítottnak azok véleményét akik a napjainkra vonatkozó kijelentéseket vesznek észre benne.
Tanulj, gondolkozz, kutass. Mert jelenleg elég komolytalan vagy.
Jézus szerinted az, akinek vallotta magát, vagy nem is hiszel benne? Számodra ki ő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!