A hittan haimba 2 kérdést nem tudok. Kérhetnék egy kis segítséget?
A hittan házimból már csak ez a 2 kérdés maradt, de egyszerűen sehol se találtam meg a pontos válaszokat.
A kérdések :
Mózes a Jordánon túli sivatagon adta át Izraelnek Isten üzenetét. Hány év telt el az Egyiptomból való kivonulás és az említett esemény között?
Melyik izraelita törzs fogadta el Dávidot királynak és kit választott királynak a többi tíz törzs?
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna benne segíteni!
szamolgasd ossze a napokat, olvasd vegig
en nem fogom...
3 honappal kezdi ekkor erkeznek meg Egyiptombol kivonulva a Sinai hegyhez ahol majd atveszi a 10 parancsolatot Mozes
ja csak egy uzenetrol van szo akkor ja ...
ilyeneket kerdezni hitanon... ertelem tetofoka, nem eleg a tortenelem orakon a sok marhasag?
hittanon nagyon mast kellene tanitani
eleve zavaros es a torzses kiralyos dolog is
te azt irtad "tiz" kerdesben de akkor ki az a 2 aki elfogadta ha valasz szerint 1 volt?:D
#5 +1 az idezet hivatkozasra
valoszinu ez a resz tetszett nagyon a hitoktatodnak
Davidnal mar kerdeses mi is tetszett neki, lehet az ami valaszban lathattal
Xy4
Szia
Itt olvashatsz az időpont utána: 2Mózes 19:1–20:21
Két hónappal azután, hogy az izraeliták elhagyták Egyiptomot, megérkeznek a Sínai-hegyhez, és ott letáboroznak. Jehova felhívja Mózest a hegyre, és ezt mondja neki: „Kiszabadítottam az izraelitákat Egyiptomból. Ha engedelmeskednek nekem, és megtartják a törvényt, akkor különleges néppé teszem őket.” Mózes lemegy a hegyről, és átadja az izraelitáknak Jehova üzenetét. Hogyan fogadják? Ezt mondják: „Mindent megteszünk, amit Jehova kér tőlünk.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!