Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismerkedek a vallással....

Ismerkedek a vallással. Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Konfirmált református vagyok, de nem gyakoroltam a vallásomat. 35 éves vagyok, és mostanában elkezdett érdekelni ez a téma. Hogyan fogjak neki? Egyenlőre még nincs lehetőségem templomba menni (ezt inkább nem fejteném ki), és otthon szeretnék előbb ismerkedni ezzel az egész vallás dologgal. Sok rossz dolgot tettem a múltban, amit megbántam, és azon vagyok, hogy jobb ember legyek. Úgy érzem, a vallás azaz út, ami segít, hogy még inkább jobb ember lehessek.

Kérek mindenkit, hogy nealázzon meg olyannal, hogy minek akarok én vallásos lenni, stb, tartsuk tiszteletben egymás hitét.

2020. okt. 27. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
SehogY, lelki roncsot csinalnak beloled a lelki terrorral
2020. okt. 27. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Tudom mirol beszelek mert kiolvastam a bibliát es az egesz egy horror es szörnyeteg a főszereplő...
2020. okt. 27. 23:19
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Atmentem rajta sajnos. Egesz bibliat tűzbe kene elegetni mert beteges dolgok vannak benne hullagyalazastol(david leszedte a fitymakat a kos huncut) kezdve artatlan csecsemok gyilkolasaig es ezt mind ag istenke cselekedte
2020. okt. 27. 23:21
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Ja es ha nem lenne eleg elobb utobb isten szemelyesen is megfenyeget hogyha nem tersz meg szornyusegeket cselexik veled
2020. okt. 27. 23:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat :) Nemsoká lesz Bibliám, mert egy kedves barátnőm elküldi nekem az övét (neki kettő van), és akkor lekezdem olvasni :) Köszönöm szépen a linkeket is :) Hálás vagyok a segítségért :) Mindenkinek gyönyörű napot kívánok! Isten áldjon titeket!
2020. okt. 28. 09:46
 16/19 KZitus ***** válasza:
49%

Szia

Szeretném még inkább erősíteni az Istenhez való közeledésedet a Jakab 4:8 versében írottakkal: "Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és tegyétek tisztává a szíveteket, ti határozatlanok."

Ez is a segítségedre lehet: [link]

Krisztus híres hegyi beszédének része a Máté 5:3, amely így hangzik: "„Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága."

Ameddig megkapod a Bibliát a barátnődtől, ezt is olvashatod:

[link]

2020. okt. 28. 12:59
 17/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)) <3 Nagyon hálás vagyok a segítségedért :)
2020. okt. 28. 16:35
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, nem ajánlom hogy az első oldaltól az utolsóig haladj. Az úgy kedved szegi. A két rész: Ószövetség és Újszövetség. A Károli fordítás jó, vagy az ökumenikus fordítás.

itt a 'fordítás " fülön megtalálod az elfogadott fordításokat.

[link]

Kezdetnek az Újszövetséget jó olvasni - és fokozatosan hozzávenni az utalásokat az Ószövetségből. Kezdd a legszebbel: olvasd a Szent János evangéliumát.

[link] SZIT/Jn

és egy ajándék - szép kis film a nyolc boldogságról,

https://www.youtube.com/watch?v=P4ciYp1DVH8

ez Máté evangéliumában a Hegyi beszédben van.Mt 5,3-10

"„Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent. Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa"

és egy másik erőteljes, gyönyörű ének, Valaam szigeti szerzetesek énekelnek:

https://www.youtube.com/watch?v=6D1bzmGPlyw

2020. okt. 28. 17:59
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Javasolták itt a bibliaolvasást, elsőként az Újszövetséget. Én is egyetértek. Érdemes olyan kiadást beszerezni, amiben megtartották a hivatkozásokat az Ó- és Újszövetség más igerészeire. A modern kiadásokból elhagyják sajnos. Amiben megvan, az Újszövetség/Zsoltárok könyve (Kálvin)

[link]

Leginkább ebben a kezdeti szakaszban az olvasás jó, hogy felszedd az ismereteket. Kérdd Istent, hogy adjon bölcsességet, hogy megérthesd.

A Szentlélek segít a megértésben, Ő tanít. Persze az is hasznos, ha felmerül benned kérdés, akkor utánaolvasol könyvekben, interneten.

Tudok pár hasznos segédkönyvet is ajánlani:

Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)

Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)

C. H. Spurgeon: Mi a hit és hová vezet? (Evangéliumi Kiadó, 2004)

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról (Kairosz Kiadó, 2018)

Vanyó László: Az ókeresztény egyház és irodalma (Szent István Társulat, 1980)

Henry Chadwick: A korai egyház (Osiris Kiadó, 2003)

Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban

[link]

2020. okt. 28. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!