Bűn az, hogy nagymamám katolikus, de van amikor református templomban vesz úrvacsorát, mert nagypapám református?
Az a baj, hogy mindenki leragad a vallásnál, ami gyakorlatilag emberi szabájzatok által és emberi dogmák által válik vallássá!!!
Egyáltalán nem kell ezt túl bonyolítani!!!
Miből áll és miről szól az Úrvacsora???
Jézus az utolsó vacsorán, a vacsora után fogta a bort és a kenyeret...
Mat.26;
26. Mikor pedig evének, vevé Jézus a kenyeret és hálákat adván, megtöré és adá a tanítványoknak, és monda: Vegyétek, egyétek; ez az én testem.
27. És vevén a poharat és hálákat adván, adá azoknak, ezt mondván: Igyatok ebből mindnyájan;
28. Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, a mely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.
Mrk.14;
22. És mikor ők evének, vévén Jézus a kenyeret, és hálákat adván, megtöré és adá nékik, mondván: Vegyétek, egyétek; ez az én testem.
23. És vévén a poharat, és hálákat adván, adá nékik; és ivának abból mindnyájan;
24. És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik.
Luk.22;
19. És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
20. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik.
Vacsora után hálát adtak fogták a bort és a kenyeret ittak és ettek belőle az Úr jézusra emlékezve a bűnök bocsánatára!!!
Olvashatjuk, hogy az elsőszázadi keresztényeknél, szinte napi szinten történt az összejövetel, vacsora, Úrvacsora!
Csel.2,42. És foglalatosok valának az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben.
Csel.2,46.És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel.
Csel.27,35. Mikor pedig ezeket mondá, és kenyeret vőn kezébe, hálákat ada Istennek mindnyájok előtt, és megtörvén, kezde enni.
Az Úrvacsora együtt jár a bűn megbánásával és a bűn megvallással is!!! Ezért aki ezt nem tette meg, de Úrvacsorázott az méltatlanúl tette azt!!!
1Kor.11,29. Mert a ki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.
Tehát, aki Úrvacsorázni akar bűnbánó őszinte szívvel annak nem lehet semmi akadálya és nem is szabhat neki határt senki!!!
A Katolikus Ostya szopogatás és nézzük, hogy a pap bort iszik, az nem Úrvacsora!!!
A Jehova tanú által, némán fogyasztás nélkül történő bor és kenyér körbeadás nem Úrvacsora!!!
Ezek sokkal inkább szánalmas emberi dolgok, mintsem IStentől valók!!!
Semmiképpen sem bűn az Úrvacsora, ha azt az ember őszinte, bűnbánó szívvel teszi Jézus emlékezetére!!!! Bárhol és bármikor lehet Úrvacsorázni, nincs helyhez és időhöz kötve!!!
Menjünk vissza a Bibliahoz!
Jézus, az utolsó vacsorán megtörte és szétosztotta a kovásztalan kenyeret,mely bűntelen testét jelképezte. Ezután vette a bort,mely vérét jelképezte és adta tanítványainak.
Kié a kenyér és a bor? A papé,vagy Istené? Kicsoda korlátozhatja ki vehet belőle?
A r.kat. vallás kitalált egy hókuszpókuszt, mellyel megvarázsolják az ostyát és bort ami a varázslástól -szerintük- átváltozik Krisztus testévé és vérévé amit elfogyasztanak. Ezzel kannibalizmust követnek el.
Ezt a kannibalizmust várják el minden héten tagjaiktól.
10
"az szép-és hogy házasodhattak meg?!?nekem reformatus papám volt és katolikus mamám-és a pártverzetés rászolt papámra-mért reformátust akar elvenni....nekik látom sikerült....kiskapu kiskapu?!?"
mit találtál ki már megint?
református papa - katolikus mama
akiknek nem sikerült összeházasodni, mert a református papámra rászólt a pártvezetés, mert reformátust akar elvenni? mikor a mamám katolikus? és akkor hogy lettek a mama meg a papa, ha nem tudtak összeházasodni?
ezt találd ki még egyszer, ezt a hülyeséget, kicsit hihetőbben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!