Melyik a legellenszenvesebb vallás nektek?

Az eredeti Hinduizmus nekem nagyon ellenszenves. Nem az európai krisnásokról beszélek, mert ők elég távol állnak az eredeti hittől. Indiában meg van, hogy ki milyen rangba születik be és sokan azért jutnak előnyösebb dolgokhoz, mert vallásilag felsőbbrendűek, holott anyagilag ugyan úgy állnak meg ugyaz azt a munkát végzi mint a másik ember. Rengeteg lány gyermeket gyilkolnak le, mert sok pénzbe kerül beházasítani. Erre lehet azt mondani, hogy ez kultúrális és nem vallási dolog, de az Indiában élő muszlimoknál például ha az első gyermek lány, akkor az úgymond szerencsét hoz a családra.
Nyilván mint minden vallásban, az alaptanok szépek, de a követői nem úgy viselkednek. Rengeteg hindu házba ha keresztény vagy muszlim lép be, akkor nem ülhet le az asztalhoz velük enni, legyen az a szomszéd akivel 20 éve jóban vannak. A hindu isten eleve azért van kékkel ábrázolva, mert a legendák szerint sötét borű volt, de az koszosnak számít, így inkább kékkel van ábrázolva. Nagyon szeretnének fehérek lenni. A nők 2 árnyalattal világosabb alapozót használnak mint kellene, a boltok tele fehérítő készítményekkel, ami alól a babaszappanok sem kivételek. Sokszor a szülők teljesen másképp kezelik a kicsit sötétebb bőrű gyerekeket, holott ez is egy alapszín lenne, de ahogy írtam, még Isten sem lehet sötétebb bőrszínű.

"Szerintem az internetről nincs semmi írva bele, mivel az se nem jó, se nem rossz dolog"
1. Szerintem meg azért nincs benne szó az internetről, mert csak mostanában találták föl, akkoriban pedig, amikor a Biblia keletkezett, még szó se volt róla.
2. Mire megyek azzal, hogy mi van szerinted? A kérdés az, hogy mit mond róla a Biblia.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!