Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Szentháromság a Biblia...

Mi a Szentháromság a Biblia alapján?

Figyelt kérdés

2020. okt. 9. 17:46
1 2 3
 11/22 szp72 ***** válasza:
100%

Lehet velem van a baj, de nem értem mire kell szavazni.

Mi a Szentháromság a Biblia alapján?

A Szentháromság vagy a Biblia?

Mindenesetre a Biblia semmiképpen sem Szentháromság, hanem egy könyv. Ezt nagyon fontos tudni.

2020. okt. 9. 23:30
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Biblia alapján sok minden lehet, sokszir szerepel. Szemlélő, szemlélt, mindkettő egyszerre.

Energia, tudat, mindkettő egyszerre.

Anyag, szellem, fejlődés.

Anyag, elme, szellem.

Teremtő, teremtés indoka, teremtett.

Most csak ennyi jut eszembe, de még sokat lehetne írni biztos.

2020. okt. 10. 10:38
 13/22 A kérdező kommentje:
12.Ez neked Szentháromság?
2020. okt. 10. 11:11
 14/22 anonim ***** válasza:
A Biblia nem használja a kifejezést és nem tanítja az elvét sem a háromságnak. I.sz.325. Krul, mikor Konstantin császár megalapítja es államvallássá teszi a katolikus vallást, akkor kerül be a “keresztenyseg” tanítási közé. “Katolikus” ,azaz “egyetemes” - mivel a császár a birodalmát a vallással is meg akarta szilárdítani, így a bizprodalom területén és gyarmatain élo törzsi népek hitrendszerét, vallási nézeteiket egybegyúrta és “keresztényiesítette” ebben a vallásban. Így lett pl. Jézus szuletésnapja dec.24. ami a római Saturnália ünnepe volt azelőtt.
2020. okt. 11. 16:49
 15/22 anonim ***** válasza:

Ebben annyi tévedés van, hogy minden mondatra jut több is :D

Vagy szándékosan hazudsz, vagy amennyi eszed van, csúnyán rá tudtak téged szedni.

2020. okt. 11. 18:21
 16/22 A kérdező kommentje:

15."Vagy szándèkosan hazudsz"

Mindenki válaszát le kell torkold?

Hogy van ennyi időd,hogy mindenkit le ellenőrizz ès a felelet helyett a felelőt gyalázod.Neked nincs szabály a gyik-en,hogy nem szabad támadni a felhasználót,csak fèlelned,kèrdezned szabad főkèrdèsben.

2020. okt. 11. 19:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Magyarul írj kérlek, mert így nehéz megérteni, hogy mit szeretnél.

De például utolsó állításához sok ész se kell, mert minden épeszű tudja, hogy Jézus születését dec 25-én ünnepeljük, akkor van karácsony, nem 24-én, mint állította.

Szaturnália pedig december 17-én kezdődött:

"A szaturnália ünnepeket az ókori Róma lakói december 17-én, a téli napforduló idején, az őszi vetés befejezésekor, Szaturnusz isten tiszteletére ülték meg - a hagyomány szerint az uralkodása alatti boldog aranykornak az emlékezetét erősítette."

Ha a keresőbe beírod, már kiadja jobb oldalt egy kis ablakban. Tehát se Szaturnália, se karácsony napját nem sikerült eltalálnia.

2020. okt. 11. 19:09
 18/22 A kérdező kommentje:

17.Nincs igazad.

Jèzus 33 ès fèl èves korában halt meg a biblia szerint.Most a husvètot ha márciusra teszi az egyház akkor a 33 ès fèlből kivonjuk a fèl èvet októberre esik.Jèzus zèró èvben született így a 33 èv január 1. ami a zèro èvet jelenti.Igy Jèzus októberben született amit az egyház dec.24-èjszakájára tett.

Így esett Jèzus születèsnapja a kv.szerint egy pogány isten nevenapjára,hogy a kèt ünnep egyszerre legyen megtartva.

2020. okt. 11. 20:01
 19/22 A kérdező kommentje:

17."Magyarul írj kèrlek"

Èn írok magyarul,de kèrlek olvass magyarul.Ugylátom,hogy nem azt olvasol ami oda van írva,vagy egyet olvasol ès örökkè rosszat èrtesz.

Külömben mar írtam,hogy ne a felhasználó szemèlyèvel foglalkozz hanem a kèrdèssel ès a feleletek,mert kènytelen leszek a főnöködhöz a gyík vezetősègènek apelalni.

2020. okt. 11. 20:11
 20/22 anonim ***** válasza:

"Jèzus zèró èvben született"

Ilyen hülye kijelentésekkel már tényleg nem tudok mit tenni. Nem létezik zéró év, ne legyél ennyire hülye.

"Igy Jèzus októberben született amit az egyház dec.24-èjszakájára tett."

Sehol nem írja a biblia, hogy októberben született és továbbra is dec. 25. karácsony ünnepe.

"Így esett Jèzus születèsnapja a kv.szerint egy pogány isten nevenapjára,hogy a kèt ünnep egyszerre legyen megtartva."

Melyikére?

2020. okt. 11. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!