Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak vallásosaktól kérdezem!...

Csak vallásosaktól kérdezem! Ti mit csináltok ha egy hitetlen felidegesít, hogy pl. a Biblia ezért nem lehet Istentől való, meg, hogy a keresztény Istene 100%, hogy nem létezik stb...? nem idegesítőek az ateisták hozzálássa?

Figyelt kérdés
Ha egy üres szívű ír, annak nem válaszok.
2020. szept. 28. 12:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Engem inkább az idegesítene fel, ha azzal foglalkoznék, hogy más miben hisz meg mit gondol. Lehet néha hülyeségéeket mond, de nem idegesít fel. Meg az alázatot is ismerni kell, ha valaki mást gondol, mint én, attól nem leszek én jobb, hogy őt lenézzem. Persze örülnék neki, ha úgy gondolná, mint én, de ha próbálom meggyőzni és még mindig mást mond, akkor meg kit érdekel, hogy mit gondol? Van nekem saját magamnak elég bajom is.
2020. szept. 28. 14:05
 12/24 A kérdező kommentje:
10-es köszi, hogy felturbóztad a mosolyomat :D
2020. szept. 28. 14:07
 13/24 anonim ***** válasza:

Arra gondolsz, hogy ideáll elém a keresztények istene, én meg lazán közlöm vele, hogy "Te nem létezel, haver!"

Simán!

Ugyanis az, aki elém áll, legfeljebb egy másik isten lehet.

Akkor pedig nem állhat csak úgy elém, hanem előbb korrektül be kell mutatkoznia.

2020. szept. 28. 15:19
 14/24 anonim ***** válasza:

Semmit. Ha élőben van ilyen (az ilyen lehetőséget egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány volt életemben), akkor megkérem, hogy tartsuk tiszteletben egymás világnézetét és témát váltok.

Ha itt kapom az ívet (ez gyakran megesik), akkor ha olyan stílusban ír, hogy értelmes vitára érdemes, akkor válaszolok. Ha csak provokáció, akkor ignorálom.

2020. szept. 28. 15:52
 15/24 anonim ***** válasza:
39%

Nem idegesítene ha úgy mondanák ahogy Richard Dawkins vagy Stephen Hawking mondaná, akikre úgy szeretnek hivatkozni. De soha nem úgy mondják.

A harcos ateisták mindig úgy beszélnek ahogy Sam Harris vagy Alex J. O’Connor vagy Drew McCoy vagy TJ Kirk vagy Stephen Woodford vagy Bill Maher. A jó modor teljes hiánya, arrogancia és ugyan az a bigottéria jellemzi őket amit számon kérnek a keresztényeken.

Nem az idegesít fel amit mondanak, hanem ahogy mondják.

2020. szept. 28. 16:43
 16/24 anonim ***** válasza:

15-os

engem Dawkins modora is felidegesit (es rengeteg ateistat is)

ujabban mar a mondanivaloja is

"A jó modor teljes hiánya, arrogancia és ugyan az a bigottéria jellemzi őket amit számon kérnek a keresztényeken."

Tulajdonkeppen ez egy psziches szukseglet naluk - talalnak egy olyan identitast, amely automatikusan intelligensebbnek sorolja be oket sok mas embernel. Es ha egyebkent sem hisznek Istenben, akkor nem is kell ezert tenniuk semmit, mehet a verbalis zaklatas.

Egyebkent ok altalaban nem a jo modort kerik szamon a hivokon, hanem a "racionalitas hianyat".

2020. szept. 29. 19:00
 17/24 A kérdező kommentje:
amúgy 16-os! Ha idegesítenek téged is a harcos ateisták, akkor ne törődj velük stb... Ajánlom neked az Istent keresem című csatornát. Hívő létemre már nevettem a videókon, hogy milyen jókat beszélnek! :)
2020. szept. 29. 19:03
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem idegesítő, ez ilyenkor csak erősíti a hitemet, hiszen ez is meg van írva, hogy így lesz.

Imádkozni szoktam értük az Úrhoz, hogy kegyelmezzen meg nekik, mert az van a Bibliában, hogy "Aki pedig egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik." Mk 9:42

2020. szept. 29. 21:46
 19/24 A kérdező kommentje:
És te direkt imádkozol az ateistákért? Hogy bírod az őszinte sajnálást? Pl. nem kapnak az ateizmus miatt feltámadást, és ezért imádkozol?
2020. szept. 29. 22:34
 20/24 anonim ***** válasza:

Lehet véletlenül imádkozni valakikért? 😆

Meg úgy egyébként is... Mi van a muszlimok istene az igazi? Akkor ti is mind szenvedni fogtok 🤷

2020. szept. 29. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!