Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ilyeszgetnek a pokollal?

Miért ilyeszgetnek a pokollal?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Sok Hívő ilyeszgeti a másikat a pokollal nekem is lett ebből félelmem és orvoshoz kellet fordulnom! Nem tudom miért csináljak ezt biztos van túlvilág! Én hiszek benne! És hiszek Istenben mint mennyei Atyánkban aki mindent teremtett és Egyszülött Fia Urunk Megváltó Jezusban ! De szerintem ha nem hívő valaki attól lehet jó ember! Becsületes tisztelet tudo! És hiszem h Isten nem küldi a jó embereket a pokolba! És akinek állandó buntudata van , az sem jó mindenkinek vannak hibajai de aki állandóan bűn tudatban el az depresszióba viszi az embert! Egyszer élünk! Hinni kell és kész! Majd meg tudjuk mi lesz!
2020. szept. 25. 20:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért kellett orvoshoz menned? Segített? Hogyan?
2020. szept. 25. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Adott nekem antidepit, ilyen szorongásoldo annyira be fenyitettek a pokollal
2020. szept. 25. 20:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Ki fenyített be? És most már nem kerülsz oda?
2020. szept. 25. 20:37
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

ezt már legalább 10x elmesélted

nem is kérdést teszel fel, hanem terápiás célra használod a fórumot

mi mit válaszoljunk erre?

nyugodj meg, és ne foglalkozz a pokollal

járj az orvosodhoz tovább és jobbulást!

2020. szept. 25. 21:50
 5/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Írod:"Sok Hívő ilyeszgeti a másikat a pokollal nekem is lett ebből félelmem és orvoshoz kellet fordulnom!" - na pontosan ezért! Sátán a megfélemlítést használja az ember ellen. Az ember nem szenved a halál után sehol. Olyan, mintha mélyen aludnál, semmiről sem tudsz. A Biblia leszögezi, hogy „a halottak semmit sem tudnak”. A halál nem jelent kínokat a tüzes pokolban, sem gyötrelmes várakozást a pokol tornácán, hanem egyszerűen a porba való visszatérést foglalja magában. Isten Szava éppen ezért ezt tanácsolja az élőknek: „Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy” Prédikátor 9:5, 10; 1Mózes 3:19. Sokan nem hallották még a „seol” kifejezést. Ez egy héber szó, melynek eredetét homály fedi. Számos vallás azt tanítja, hogy a halottak élnek, de Isten ihletett Szava rámutat, hogy a seolban (pokolban) lévők halottak, nincsenek tudatuknál. A seol(pokol) nem más, mint az emberiség közös sírja.

2020. szept. 26. 12:38
 6/7 kzs ***** válasza:

"ilyesztgetnek": pontos j.

Na de mindegy.

Kérdésedre válaszolva: azért ijesztgetnek, mert Jézus is ezt tette.

Szerintem nem a levegőbe beszélt.

2020. szept. 26. 23:42
 7/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Azért tudnak ijesztgetni, mert hiszel benne. Innentől félelemben tudnak tartani, és irányítani.

Én nem hiszek a pokolban, sőt tudom, hogy nincsen ilyen kínzó, kegyetlen hely, ezért nem is félek tőle, bármit írhatsz róla.

A szeretet Istene nem hozott létre olyan kínzó kamrát, amellyel félelemben tartják az embereket....már azokat, akik elhiszik.

2021. dec. 10. 20:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!