Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetben miért...

Hit gyülekezetben miért zavarodik be sok ember elméje ?

Figyelt kérdés
Sziasztok egyik rokonom is ide járt de már ki lépett teljes depressziós lett és pánik beteg meg a pénzét is le szedték pokollal fenyegették
2020. szept. 18. 11:26
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Épelméjű nem megy ilyen helyekre.

Nyugodj meg eddig sem volt normális azok csak kihasználták a hiszékenységét.

2020. szept. 18. 12:00
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Mert a szekták így működnek. Kimossák az ember agyát.

De csak azokét tudják akikkel alapból valami nem stimmel, normális ember el sem megy egy ilyen szektába.

2020. szept. 18. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Akkor jelentkezem én: kívancsiságból elmentem a hit gyülibe, tetszett, jártam 2 évig, de mivel normális vagyok, nem tudtak velem kezdeni semmit. :) A pénzemet nem szedték el (harmatgyenge próbálkozásaik voltak, amiken mindenki átlát, akinek több esze van egy tyúknál), pokollal ugyan fenyegettek, de lepergett, mentális betegségekre pedig nem vagyok hajlamos. Nem szerettek, mert nem nyeltem be kritika nélkül , mindent, szerintem örültek is, amikor elmaradtam, de gond nélkül ment a szakítás is, senki nem keresett többé.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a hit gyüli jó hely. Sunyi, alattomos, veszélyes társaság, de szuperképességeik nincsenek. A gyengéket kihasználják, a stabil embereket viszont nem tudják berántani. A rokonod minden bizonnyal alapból befolyasolhatóbb, ezért történt vele az, ami.

2020. szept. 18. 14:58
 4/6 A kérdező kommentje:
És meg olyanokat is mondtak a rokonnak hogy majd ők meg gyógyítják mert a rokonom mozgás sérült , meg mondták neki minek szedi a gyógyszert , majd ők meg gyógyítják , mert ők többet tudnak mint egy orvos
2020. szept. 18. 15:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Ja, igen, ilyeneket mondanak. A "minek szedi a gyógyszert" ebben a formában biztos, hogy nem hangzott el, mert kínosan ügyelnek arra, hogy ne mondjanak olyat, ami komoly bajba keverhetné őket. Olyasmit viszont valószínűleg mondtak, hogy "Ne az orvosokban bízz, hanem Jézusban", amiben szó szerint nincs benne, hogy álljon le a gyógyszerrel, de könnyen bele lehet érteni.

Olyasmi ez, mint a tévés távgyógyítás, ugyanaz a réteg hiszi el.

2020. szept. 18. 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

Van itt valaki a Gyakorin, aki minden nap feltesz egy ehhez hasonló "kérdést" a H GY-rol.

Ugyanolyan igénytelen megfogalmazásban, ugyanazzal a tartalommal ("átmossák az agyát, elveszik a pénzét, pszichiáterhez jár és gyógyszert szed, a családjától is elvadították" - hol vele esett meg a dolog, hol egy ismerősével, rokonával),

Valaki nagyon jól szórakozik.

2020. szept. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!