Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol tudnám csakis református...

Hol tudnám csakis református keresztszülőkkel katolikusnak megkeresztelni gyermekem?

Figyelt kérdés
S.O.S, kérlek segítsetek!Sehol sem akarják elvállalni, de NINCS katolikus családtag, barát!!!!!!!!(Bp., esetleg Veresegyház környékén).
2008. nov. 27. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Elmagyaraznad hogy miert akarod igy csinalni a dolgot?
2008. nov. 27. 19:49
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Mire kell katolikus csaladtag ha reformatus keresztszulokkel akarod megkeresztelni a gyereket katolikussa?
2008. nov. 27. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A keresztszülő arra való, hogy figyeljen arra, hogy a megkeresztelt a katolikus szellem szerint növekedjen, fejlődjön. A kezdetekben ők voltak a "kezesek" arra vonatkozóan, hogy beleillik az egyház közösségébe. Szóval szerintem nem fogsz találni olyan papot, aki ezekkel a feltételekkel megkeresztelné. Vagy legalább is nem tudom, egy papnak így eléggé ellenjavallt...
2008. nov. 27. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ne kereszteld meg a gyermeked. Adj neki biblián alapuló oktatást, ismertesd meg más vallással is, hozz fell észérveket Isten mellett stb. s ha majd ő akarja, s szellemileg érett lesz akkor eldönti, melyik valláshoz tartozzon. A megkeresztelkedés egymagában semmilyen előjogokat nem biztosít Istennél. Csak emberekért meg ne tedd. Majd dönt időben, ne siettesd a dolgot.
2008. dec. 28. 10:41
 5/5 anonim ***** válasza:

a katolikus vallás tanításának nem felel meg az előttem szóló véleménye

a kérdező pedig katolikus

2009. jan. 17. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!