Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak! Ti is szomorúak...

Vallásosak! Ti is szomorúak letettek amikor megtudtátok, hogy Jézus születése nem is karácsonykor volt? Attól még ünneplitek azt, hogy Jézus megszületettet?

Figyelt kérdés

2020. szept. 11. 22:35
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
10%

Nézd kedves Kérdező.

Egyáltalán nem mondtam, hogy kötelezd magad olyasmire amivel nem értesz egyet. A kérdésre adtam választ, amit egyénileg vagy elfogadsz, vagy sem.

Ha a bibliai beszámolókat megfigyeled, Isten olyan embereket is felhasznált a céljaira, akik nem tartoztak a népéhez, vagy a választottaihoz.

Mint pl: hamarosan a politikai vadállatot fogja felhasználni a hamis vallások megszüntetésére. Pedig most látszólag olyan kapcsolatban vannak, hogy sokaknak elképzelhetetlennek, megvalósithatatlannak tűnik.

Sok vallásban találhatunk olyan "elemeket", amik nincsenek Isten ellenére.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a keveredést megengedje vagy támogassa, soha nem tett ilyet a történelemben, még a népének sem engedte.

Ha egy pohár vizben csak negyed rész a méreg, vajon meginnád?

Isten soha nem alkudozott, kizárolagos imádatot követelt, ami tiszta és szent, és nem férnek bele olyan dolgok amiket Isten tilt.

Az engedelemsség Istennél többet ér, mint bármennyi áldozat.

(1Sámuel 15:22) . . .„Vajon Jehova ugyanúgy örül az égő felajánlásoknak és az áldozatoknak, mint a Jehova szava iránti engedelmességnek? Íme, jobb az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél.

Sajnos még a Farizeus vallás vezetők sem értették meg ezt.

2020. szept. 12. 10:35
 22/46 A kérdező kommentje:
Szóval a Tanúk szerint a Keresztény és a Mormon vallás is kamu? :O
2020. szept. 12. 10:40
 23/46 anonim ***** válasza:
30%

"más születésnapokon nem szoktak lenni Heródes módok, mint 2000 éve..."

Itt nem ez a lényege.

A Bibliában kétszer emlitenek meg születés napot, és egyik sem Isten népe körében volt megfigyelhető. Hogy mivel végződőtt ez a nap az igen sajnálatos, hogy valaki az ünnepet gyilkossággal vegyitve élvezze.

Ezért, nem csak az a figyelemre méltó, mit irnak erről mások, hanem maga az ünnepség megtartóinak háttere.

És erre helyezném a hangsúlyt. Isten népe bálányimádatnak tartotta ezeket.

ezért nem is volt szokás ilyen fajta ünnepség Isten népe körében.

Mi úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk ezekben részt venni, az élet nem ettől lesz gazdagabb, vagy szegényebb.

2020. szept. 12. 10:42
 24/46 A kérdező kommentje:

[link]

A filmekben sohasem nem lehet hallani Jézustól, hogy Jehova stb... És a Wikipédia se hazudik. Tehát azt írják, hogy a Jehova Tanúi az nem 2000 éve alakult, hanem kb néhány száz éve.

Bocsi.

2020. szept. 12. 10:45
 25/46 anonim ***** válasza:
30%

Jehova népe nem 2000 éves, és nem is száz éves.

Azt pedig, hogy a Forditók az idők folyamán szépen kihagyták a forditásból Isten nevét, és nem használják, nem Isten szándéka.

Nem is fogod hallani, mivel prófécia van erről. Isten nem hazudik:

(Jeremiás 23:26, 27) . . .. 27 El akarják feledtetni népemmel a nevemet az álmok által, melyeket egymásnak mesélnek, ahogy apáik is elfeledték nevemet Baál miatt.

(János 17:6) 6 Megismertettem a nevedet azokkal az emberekkel, akiket nekem adtál a világból. . . .

Jézus nem mondott volna ilyet, ha nem használta volna Isten nevét.

De nem csak mint név, hanem a név használójának személye is áll.

A név mindig azonosit egy személyt. De nem csak maga a neve, hanem amit tudnak róla, illetve ismerik a személyiségét.

Jézus nem magáról beszélt.

2020. szept. 12. 11:00
 26/46 anonim ***** válasza:
32%

Egyébként honnan tudod, hogy nem akkor született? Nem tudjuk, hogy Jézus mikor született, lehetett ez akár december 25. is. De ha nem akkor született, az se zavar. Nekem tavasszal volt a születésnapom, a járvány miatt meg se lett ünnepelve rendesen. De szinte sose szoktuk ezeket a névnapokat, születésnapokat a napján tartani, mindig egy közeli hétvégén.

Amúgy az ostoba jehovistáktól kérdezd meg nyugodtan kedves kérdező, hogy használnak-e jegygyűrűt. Jézus hol tanított erről. Illetve tudják-e, hogy a jegygyűrű egy pogány szokásból ered. Ezek alapján ők is sátánisták, ahogy írta a születésnapozókra.

2020. szept. 12. 11:04
 27/46 anonim ***** válasza:
38%

(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved.

Jézusnak fontos volt Atyja nevének megszentelése, és személyének tisztázása.

Az Izraeliták azt állitják, hogy nem szabad kiejteni Isten nevét. Isten másként vélekedik:(Zsoltárok 83:18) 18 Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett.

(Ezékiel 36:22, 23) . . .« 23 »Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között, amelyet megszentségtelenítettetek közöttük. És megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova . . .

A Nemzetek indegyike előtt Isten hamarosan tisztázza a személyét, és ezzel a nevét, a hirnevét is.

(Ezékiel 38:23) 23 Felmagasztalom és megszentelem magamat, és ismertté teszem magamat sok nemzet előtt; és megtudják, hogy én vagyok Jehova.«

Ezt Ő kijelentette, és be is fogja tartani. Az Isteni akaratot, senki nem tudja megakadályozni.

2020. szept. 12. 11:06
 28/46 A kérdező kommentje:

Komoly? :O meg is kérdezem, hogy miért használtok jegygyűrűt.

Lehet, hogy nem tudjuk mikor született Jézus, de legalább megemlékezünk a születéséről valamikor :) nem?

2020. szept. 12. 11:07
 29/46 anonim ***** válasza:
38%

26

"tudják-e, hogy a jegygyűrű egy pogány szokásból ered."

Tévedés, Isten népe körében, mindig is szokás volt az ékszerek, és a gyűrűk használata. Ezt a kérdést számtalanszor felhozzák, de sajnos tévedésből mert valakitől hallották, hogy ezzel lehet támadni.

Sokan a gránátalmát is pogány szokásnak tartják, Jehova még is elrendelte, hogy a templomban legyenek ilyen diszek. ezért ezek csak üres vádaskodások, hogy az igazukat erősitsék.

Pl: Jézusnak a tékozló fiúról szóló szemléltetésében a megbocsátó apa elrendeli, hogy húzzanak gyűrűt a hazatért tékozló fiú kezére

A gyürű jelentésének kiforgatása azoknak a szemlélet módjában van, akik hibákat keresnek, ahogy Jézusban is kerestek, és "Találtak" is.

2020. szept. 12. 11:12
 30/46 anonim ***** válasza:
51%

Akkor a tékozló fiú apja eljegyzi saját fiát? Nevetséges állítás. Jézus nem mondana olyan példabeszédet, amiben az apa jegygyűrűt húz saját fia kezére. Istentelen beszéd ez.

2020. szept. 12. 11:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!