Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan vélekednek a világ...

Hogyan vélekednek a világ vallások arról,ha valaki úgy hal meg hogy nincs egy gyermeke sem(mert nem akart)?

Figyelt kérdés
Például a buddhizmus esetében ez a tény akadályozza a nirvanaba való átlépést,vagy a kereszténység esetében a mennybe jutást?

2020. szept. 11. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%

Attól függ házas volt-e.Mivel kizárólag a naptár módszer van engedélyezve,fogamzásgátlás nem.

Házasság előtt pedig nuku szex.

2020. szept. 11. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Keresztényként alapvetően nem bűn, hogy valaki nem akar gyereket, de az a helyes, ha ekkor nem is házasodik, és szüzességet fogad. A kereszténység elismeri, és értéknek tartja a betartott szüzességi fogadalmat. Ha jól tudom, katolikusoknál nem is házasodhat az érvényesen, aki nem akar gyereket.
2020. szept. 11. 16:48
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

1+ Elfelejtettem írni,római katolikus vagyok.Nem bűn ha valaki nem akar gyereket,csak gyakorlatilag kivitelezhetetlen mert mint írtam a női ciklus megfigyelésén kívül minden más tiltott.

A házasság előtti szex,illetve a hajadon fogamzásgátlás(ami elvileg nem is létezhet szex nélkül) szintén tiltott.

2020. szept. 11. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
1+ 3+ Azaz a gyermek nem akarása nem bűn,de ha tesz is érte a hölgy hogy ne legyen az igen.
2020. szept. 11. 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

"Keresztényként alapvetően nem bűn, hogy valaki nem akar gyereket,"

De, bűn. Isteni parancs, hogy szaporodjatok, és sokasodjatok.

2020. szept. 11. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Pont erről írtam,ne tud nem akarni gyereket ha nem védekezhet..ennek fényében,tudtával nyilván akar.Kizárólag hívő esetében persze.
2020. szept. 11. 16:59
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

Alapvetően bűn, mert nem követi a parancsokat.

Azonban, ha nem házasodik meg, és az életét hasznosan tölti, akkor nem bűn.

2020. szept. 11. 19:38
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Pál apostol azt tanácsolja, hogy minden férfinak legyen saját felesége, akinek nincsen fentről cölibátus ajándéka, mert nem tudják magukat megtartóztatni.
2020. szept. 12. 09:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Mindenkinek máshogy jó.
2020. szept. 12. 19:19
 10/11 A kérdező kommentje:
És a buddhizmus?
2020. szept. 12. 19:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!