Hit gyülekezet vélemény?
Üdv!
Én HitGyülis vagyok. Igen, a Pokolról könnyen lehet, hogy hallottál, azonban ezt így nem biztos hogy jó kiragadni a szövegkörnyezetből - ugyanis hitünk szerint bár van ugyan Pokol, nekünk keresztényeknek a hangsúly azon van ezzel kapcsolatban hogy Jézus kegyelme által el tudjuk ezt kerülni!
A Hit Gyulekezete nem "szekta". Par napja volt egy ilyen kerdes, arra ezt valaszoltam:
"A Hit Gyulekezete egy "amerikai stilusu", uj-protestans, karizmatikus, punkosdista, felekezetektol fuggetlen kisegyhaz.
Amerika tele van veluk (evangelical-nek is nevezik angolul). De Europaban es az egesz vilagon terjednek. Millio van beloluk.
Kivulrol nagyon lazaknak, modern-nek es fiatalosnak tunnek. Rockzene, farmeres polos "pasztor", show-szeru igehirdetes. Vibral a levego. De a tanitasuk borzasztoan konzervativ, merev. A Bibliat szo szerint veszik, ezert nevezik oket fundamentalistaknak. Pl. nincsenek noi "pasztoraik". A pasztoraiknak nem kell hivatalos iskolat vegezni, mint pl. egy reformatus papnak. Gyakorlatilag barki alapithat ilyet, csak penz kell hozza.
Ugy latszik, Magyarorszagon nem nagyon fogadjak el oket "igazi" egyhaznak. De pl. Angliaban, vagy Finnorszagban is mar 50-60 evesek vannak, akiknek mar a szulei is oda jartak, ok ebben nevelkedtek fel. Angliaban az anglikan egyhaznak is van egy karizmatikus aga (kb. 30 eve).
Szerintem ez olyan "kinek mi valo" dolog. En pont a masik vegen helyezkedem el a keresztenyeknek - konzervativ liturgia, de liberalisabb szellem."
Meg annyit, hogy en voltam, nem a Hit Gyulekezetenel, hanem Angliaban egy punkosdista karizmatikus istentiszteleten, ahova a barataimat kisertem el. Semmi kulonos nem tortent, csak nagyon elenk, zajos volt. De tudom, hogy van, ahol eroszakosan nyomjak azt, hogy "fogadd el Krisztust Uradnak es Megvaltodnak!!", es az egy pikk-pakk elmondott ima, amitol megvaltozik az eleted. Transzba tudnak esni Krisztustol. Sokszor ima vagy enek kozben feltartjak a kezuket a levegobe, vagy a tenyeruket felfele forditva imadkoznak. Neha megijesztik a hiveket, hogy ha katolikus-fele misere mennek, ahol masok keresztet vetnek, az megrontja oket, valahogy. A tanitasuk nagyon merev es konzervativ. Van, akik attol felnek, hogy demonok vannak a levegoben, amik ellen vedekezni kell. A Szentlelekrol vannak meg furcsa tanaik. Szamomra furcsak.
Ha Te a pszichiatriara kerultel a tanaiktol, akkor biztosan nem Neked valo. Ha jobban vagy, esetleg menj el egy evangelikus vagy reformatus templomba - kicsit le lesznek lassulva, meg idosebb korosztaly, de nem lesznek eroszakosak, az biztos. Es azert ott is vannak fiatalok, csak nem olyan hangosak.
Ha megijedtél a pokoltól, akkor valószínűleg nem volt meg rendesen a megtérésed, csak úgy járogattál gyülekezetbe. Aki hisz és újjászületik az nem fél a pokoltól, hanem tudja hogy a mennybe fog kerülni.
Szedd a nyugtatót, amit az orvosod írt fel, attól majd lenyugszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!