Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az első lépés, ha úgy...

Mi az első lépés, ha úgy gondolom pap szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Évek óta nem élek szexuális kapcsolatot, egyre jobban úgy érzem így kötelezném el magam. Katolikus vagyok, az érdekelne hogy milyen feltételek vannak?
2020. szept. 8. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Különös feltételek nincsenek, de .érdeklődj a plébánián vagy a püspökségen.
2020. szept. 8. 15:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Az nem jelent gondot hogy más területen tanultam?
2020. szept. 8. 16:36
 3/4 anonim ***** válasza:
93%

Felvételi van a szemináriumban, érettségi kell hozzá és felvételi beszélgetés. Illetve plébánosi ajánlás kell.

Viszont ha csak nemrég kezdett el ez foglalkoztatni, akkor javaslom, hogy menj el egy hivatástisztázó lelkigyakorlatra, hogy tényleg ez-e a te utad.

Pl. január végén lesz egy 8 napos: [link]

2020. szept. 8. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
93%

"Az nem jelent gondot hogy más területen tanultam?"

Nem, sok papnak van más szakmája, pl. ismerek eredetileg villamosmérnököt, pszichológust és tanárt is, akik az egyetem és a szakmájukban való elhelyezkedés után mégis úgy döntöttek, hogy a papságot választják.

2020. szept. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!