Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten dönt el mindent?

Isten dönt el mindent?

Figyelt kérdés
Mármint mi el sem dönthetjük, hogy mik akarunk lenni (szakmailag). Van egy álomszakmám és attól félek, hogy nem fog sikerülni, mert semmit nem tudok befolyásolni.
2020. szept. 4. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Mármint mi el sem dönthetjük, hogy mik akarunk lenni (szakmailag)."

De. Eldönthetjük. És tennünk is kell érte.

"Van egy álomszakmám és attól félek, hogy nem fog sikerülni, mert semmit nem tudok befolyásolni."

Ez pontosan olyan, mintha én azt mondanám: nem megyek az utcára, mert a fejemre esik egy tégla.

Ha van egy álomszakmád, akkor dolgozz benne.

Ne hajtogasd azt, hogy nem fog sikerülni, mert ha így teszel, akkor valóban nem is fog, mivel egyenesen magadba programozod. És, ha netán valóban bekövetkezne a sikertelenség, akkor önmagadat látnád igazolva, hogy tessék, ettől féltem, és bevált. Pedig ennek nem kell így lennie.

2020. szept. 4. 20:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Annyira köszönöm szépen!!!:-)
2020. szept. 4. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát én leszek az utolsó ember, aki megmondja bárkinek is, hogy miben higgyen. De! Ha ebben hisz valaki, akkor az illető nem csak, hogy egy csomó lehetőségtől elvágja magát, mert mivan, ha nekem nem is ezt szánta isten, és úgysem tudok semmit befolyásolni, ezért nem is teszek semmiért semmit... ráadásul még a felelősséget is elhárítja magáról istenre. Hisz azért nem jött össze valami, mert isten másként döntött és nem azért mert nem tetted meg minden tőlem telhetőt.

Mondom, felőlem aztán mindenki abban hisz amiben csak akar, de sokkal egészségesebb, hasznosabb és praktikusabb, ha az ember beleáll a dolgokba, megtesz minden tőle telhetőt az álmaiért, ás ha mégsem jön össze, akkor azt mondja, hogy hát tőlem ennyi telt, vagy azt mondja hogy na, neki futok még egyszer mert megy ez jobban is.

De ha bele szeretnék benne nagyon ebbe a gondolatba, akkor mégis honnan veszed, hogy isten nem pont ezt az álom melót szánta neked?

2020. szept. 4. 21:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Önnek is!:-)
2020. szept. 5. 03:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez a dimenzió nem arra való, hogy beteljesüljenek az álmaink. Persze lehetséges, de annak is megvan a maga bőjtje.

Ahogy látom van némi dolgod az elfogadással szóval én a spirituális fejlődésedhez kívánnék inkább nagy sikert, mintsem holmi emberi vágyakhoz.

Ne érts félre, nekem is megvannak a vágyaim, de van ennél fontosabb dolog is. Mintha az egyik csak játék lenne, a másik pedig komoly dolog. A komoly dolgokhoz kell inkább a siker, mintsem a játékhoz.

20 év múlva tekints vissza erre, látni fogod, hogy mennyivel bölcsebben tekintesz rá.

2020. szept. 5. 11:20
 6/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Isten nagyon tág teret adott az embernek, amelyben egyedül dönthet, az egyik terület az, amiről írsz. Te döntöd el, milyen szakmát választasz, milyen területen szeretnél érvényesülni.

De hogyan jön ide a a félelmed, hogy nem fog sikerülni, "mert semmit nem tudok befolyásolni."?

Valahol itt lehet az a gát, amely akadályoz, hogy elérd a célodat. lehet nem jól látom, de akkor kérlek segíts a tisztánlátásban.

Ha nem sikerülne Istent hibáztatnád? Ha sikerül azt gondolod ő támogatott?

2020. szept. 5. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál, hogy az álomszakmát is Isten ültette beléd, mert azt szeretné, hogy azt a szakmát űzd?
2020. szept. 6. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!