Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted van lelek?

Baranyi Artur kérdése:

Szerinted van lelek?

Figyelt kérdés
Sziasztok én református vagyok! Családom több része nem hisz a halál utáni létben! Én igen! De szerintem előre nem tudjuk Legyünk jó lelkű emberek pozitívak és majd csak nem jutunk rossz helyre! Kérem válaszotokat!! Jehova tanúi kíméljenek!’
2020. szept. 4. 14:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

A keresztény vallás szerint minden a hármas egységén alapul: Atya-Fiú-Szentlélek, test-lélek-szellem.

Sehol sem beszél a kettős felépítésről a keresztény vallás, csak a hármas egységről.

2020. szept. 4. 21:15
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem igaz. Ötletem sincs honnan szedted, a Szentháromságnak pedig mi köze az ember felépítéséhez? Már a teremtéstörténetben is azt olvashatod:

"Megalkotta tehát az Úr Isten az embert a föld agyagából, az orrába lehelte az élet leheletét, és az ember élőlénnyé lett."

Hol van itt szó bármiféle hármas egységről? Nem kéne belekeverni a a keresztény tanításba talán a pogány görög filozófiát, például Arisztotelész tanításait.

2020. szept. 4. 21:25
 13/13 pelgrim ***** válasza:

Igen szerintem van lélek, márpedig az ember személyes öntudata az, amit a vallások léleknek neveznek. Az öntudat nem halandó, nem sejtekből épült fel nem anyagi eredetű.

Az öntudat a halál alkalmával nem szünik meg létezni, ellenkezőleg kibővül. Csatlakozik hozzá az addig elfolytott emlékezet, amit az éppen befejezett megtestesülése sikerének érdekében magára vállalt feledés elrejtett előle.

A lélek egy konkrét valami, mint a halál utáni lét is, de mindez nem anyag, és a halál után nem egy bizonyos helyre kerül, hanem egy állapotba. A pokol és a mennyország nem földrajzi helyek, hanem a tudat szélsőséges állapotai, melyből már a jelen életünkben is kaphatunk némi kóstolót.

2020. szept. 5. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!