21.Igazad van ès ez lenne a keresztènyi hozzáállás de nèzz vissza a 1,6,9,12 ès mèg van e kèrdès alatt ahol gunyol.De mar 4 ève ezt csinálja.
Ha mar ilyen őszintén mondod feladom mert az oldal a tièd is,ès egyben kösz. a figyelmeztetèst,de tudom,hogy előbb/utóbb kezdi előről,aminek majd a vègère kell járjak.
Egyik se én voltam, amely hozzászólásokat írtad, se 1-es, se 6-os, se 9-es, se 12-es, szóval lehiggadhatsz végre.
S küld, hogy mely véneknél jelenthetem aljas, gyűlölködő tevékenységedet.
Haj, haj, nagy a baj, hogy a saját hazugságaidat nem szégyelled, de mikor erre rávilágít valaki, akkor máris kikéred magadnak. Akkor te a Bibliával sem vagy jóban, mert ott az áll, hogy ne hazudj. Ugye?
Én is szeretném kérni, hogy hova tudnám küldeni az összes gyűlölködő hazugságodat, mert talán egy vén tudna hatni rád, hacsak nem tőlük tanulod ezt. Bár unitárius korodban is ilyen voltál.
Ja és nem négy éve vagyok az oldalon, úgyhogy ezt is benézted.
"Haj,haj nagy a baj,hogy a saját hazugságaidat nem szègyeled"
Igen?
Neked az inkvizíció hazugság?
Nekem egy siralmas törtènelem,úgy mint Ferenc pápának is.
27.Nem tudtam.
Körvonalaznád?
A teljesség igénye nélkül:
Az első inkvizíció, az úgynevezett episzkopális inkvizíció a XII. század végén alakult, de nagyrészt sikertelen volt. Aztán a XIII. században megalapult a pápai inkvizíció, amit dominikánus szerzetesek vezettek. De ez sem egyetlen központi irányítás alatt álló szervezet volt, hanem sok kisebb együtt. Ezek afféle törvényszékekként, vizsgálóbíróságokként működtek. Mondjuk a XIII. századi francia királyságban működött vagy tíz. De voltak a német területeken is, de pl Észak-Európában már egyáltalán nem volt jellemző. Meg hát valójában nem volt akkora befolyásuk, hogy valami mindenhova elérő kézként működhettek volna.
Aztán ugye ott volt a spanyol inkvizíció, de azt valójában nem az egyház, hanem a spanyol állam működtette a reconquista során névleg betért zsidó és muszlim érdekcsoportok felszámolására.
Meg aztán ott van a római inkvizíció, XVI. századi alapítású, ez az, aminek a mai neve Hittani Kongregáció. Ma már nem törvényszékként működik, hanem a keresztény tanítás hitbéli és erkölcsi kérdéseinek vizsgálatával, vagy épp ezen nézetek terjesztésével foglalkozik.
Megj. Pápává választása előtt Ratzinger (XVI. Benedek) volt a Hittani Kongregáció vezetője, tehát bizonyos értelemben "főinkvizítor".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!