Csak keresztények! Milyen online és offline játékokkal szoktatok játszani? Torrentezni szoktatok? Mert ahogy a Biblia írja: Ne lopj.
Szia,
Én régen torrenteztem amikor nem voltam hivő, de megtérésem után már nem, igyekszem legálisan vagy ha nincsen más, akkor valami ingyeneset használok ha olyan program kellene.
"Miért ne akarnának megélni, az valami bűn?"
A vállalatvezetők és befektetők nem megélni akarnak, hanem birodalmat fenntartani, amiben ők királyként élhetnek. Nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy szegény elnökvezérigazgatók meg hollywoodi sztárok nem vehetik meg a legújabb szigetüket.
A Biblia lopásról szóló tilalma egy sivatagban élt pásztornép törvényét tükrözi, ahol a lopáson emberéletek múlnak. Egy sok nagyságrenddel komplexebb társadalomban élünk, nem húzható rá a tulajdonjogi rendszer, aki ezt teszi, az nem érti a törvény szellemét.
"A szoftverfejlesztőknek van egy fizetése amit egy kölcsönösen elfogadott szerződés tartalmaz. A kialkudott munkabérén és juttatásain túl miért kellene bármit fizetni nekik?"
Akkor viszont a másolással sem károsítom meg őket. Tehát amit megkárosítok, az csak egy jogi személy, nem egy ember. Azokat meg a tízparancsolat leszarja.
"nem az a kérdés, hogy pénzügyi bukás lett-e hanem az elmaradt haszon."
Erre mondtam, nem tekinthető biztos elmaradt haszonnak a másolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!