Csak keresztényektől kérdezem! Szerintetek a Mennyországot csak mi találtuk ki, és a végtelen sötétség miatt?
Hazudnak, be ne vedd.
Egy valamiről elfeledkeznek ezek a "nagytudásúak" hogy az Igazság Szelleme valós személy, és itt van a földön. Ő tesz bizonyságot.
És akik egyetlen egyszer is tapasztalják, soha többet be nem csaphatók, hogy "nincs pokol", "nincs mennyország", és "nincs sátán"
Ő az Igazság Szelleme, akit Jézus maga helyett küldött, és aki bizonyságot tesz személyesen a valóságról, most is 2020-ban.
János 12-
38.
Hogy beteljesedjék az Ésaiás próféta beszéde, a melyet monda: Uram, ki hitt a mi tanításunknak? és az Úr karja kinek jelentetett meg?
39.
Azért nem hihetnek vala, mert ismét monda Ésaiás:
40.
Megvakította az ő szemeiket, és megkeményítette az ő szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívökkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
42.
Mindazáltal a főemberek közül is sokan hivének ő benne: de a farizeusok miatt nem vallák be, hogy ki ne rekesztessenek a gyülekezetből:
43.
Mert inkább szerették az emberek dicséretét, mintsem az Istennek dicséretét.
44.
Jézus pedig kiálta és monda: A ki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, a ki elküldött engem.
45.
És a ki engem lát, azt látja, a ki küldött engem.
46.
Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.
47.
És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.
48.
A ki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, a ki őt kárhoztassa: a beszéd, a melyet szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.
49.
Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, a ki küldött engem, ő parancsolta nékem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
Nem az ember találta ki:
I.Mózes 3: 1-5-ben Sátán megcáfolja Isten figyelmeztetését, miszerint, ha az ember vesz a tiltott fáról, akkor meghal. I.Mózes 3:3 "A kígyó erre ezt mondta az asszonynak 'Bizony, nem haltok meg..."
Viszont tény, hogy meghaltak ádám is és Éva is és a gyerekeik is szép sorban. Erre jött a következő hazugság: Jójó, meghal az ember, de csak a teste...na de a lelke az nem.
Ez olyan jó kis ellenőrizhetetlen dolog, uan ki az, aki visszajön és elmondja, úgyhogy ezzel le is tudott párezer évet ami alatt továbbra is félrevezethette az emberek többségét és jónéhány pogány vallást, aminek a segítségével ezt megtette.
Azért, mert hittek Isten ígéretében, miszerint az általa meghatározott időben megvalósítja itt a földön az eredeti szándékát, és az emberek, akiket erre méltónak ítél, örökké élhetnek majd a földön Paradicsomban,. Akik pedig hűségben haltak meg,mint a példádban említett Mózes, Keresztelő János, vagy a modernebb korokban a vértanúk,akik életüket áldozták pl azért, mert birtokolták a bibliát a sötét középkorban - őket pedig feltámasztja majd Isten, ahogy Jézus feltámasztotta Lázárt.
Lázár sem a "mennyországban" volt az alatt a 4 nap alatt, míg halott volt. Ellenkező esetben valószínűleg nem köszönte volna meg Jézusnak, hogy újra "visszarángatta" ide a földre a jó kis "öröklétből", Isten mellől...
De Lázár nem létezett sehol azidő alatt, a végtelen sötét semmiben volt, hogy idézzem a Kérdezőt.
Viszont Jézus újra életre keltette őt a nővérei nagy örömére, és épp így a Naini özvegyasszony fiát is, vagy az elöljáró, Jairus kislányát is.
Ez a valódi reménysége azoknak, akik Isten és Krisztus megítélése szerint jó emberek voltak és ezt Jézus meg is fogalmazta a János 5:28,29-ben "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a sírokban vannak, kijönnek..."
A Bibliának ez a tanítása két okból is megnyugtató - egyrészt: nem kell félni a haláltól, nincs ott SEMMI, semmi félelmetes, semmi ijesztő. egy nagyon mély, álom nélküli alvás...és itt a másik megnyugtató dolog: ahogy az alvásból, úgy ebből az állapotból is "fel lehet ébredni", Jézus ezt Lázár esetében mondja is: "Elaludt, de én elmegyek, hogy felébresszem" János 11:11.
Pál apostol is utal erre, hogy a feltámadásban való hit tulajdonképpen Krisztusban való hit is és ha "csak ebben az életben reménykednénk, szánalmasabbak lennénk mindenkinél" - persze, hiszen mindent feláldoztak Krisztus követéséért. 1Korintusz 15:19
Nem kitaláció, hiszen a Biblia mint Isten igazsága, nem hazugságon alapszik.
Mivel Ő ott él, az uralma onnan működik, ezért nevezhető "mennyországnak".
Azonban azt félreértették, és igy is adták tovább, amit Isten igért némelyeknek, ée nem mindenkinek.
Az irások alapján, komoly tisztséget Töltenek be Jézus mellett az égben. Királyok, és Papok lesznek a Föld felett. Az ember alkotásakor, nem volt ilyen tervben, később lett Istennek ez az elhatározása, hogy legyenek a fia mellett áron vett emberek, amit a Biblia "emberajándékoknak" nevez.
Jézus kicsiny nyájnak nevezi Őket, akikkel szövetséget köt, hogy a királyságában legyenek mellette. Ezt az igéretet, amint sok mást is félreértelmezték, és igy is adták tovább.
Ha ez igy volna, akkor Isten szándéka megvalósitatlan marad, és Sátánnak a vádja is igaznak bizonyulna, hogy egyetlen ember sem tud kitartani Mellette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!